"Fuck you!" Madonna se mezi ženami drsně vyjádřila proti Trumpovi. Herečka Scarlett Johansson pak překvapivě řekla...

22.01.2017 11:15

Možná až půl milionů účastníků přilákal pochod za práva žen ve Washingontu a další stovky tisíc v ostatních městěch USA i Evropy. Hlavním cílem pochodu bylo vedle hájení ženských práv vyjádřit nesouhlas s prezidentem Donaldem Trumpem. Na pódiu předneslo své poselství i několik známých tváří ze světa filmu a hudby.

"Fuck you!" Madonna se mezi ženami drsně vyjádřila proti Trumpovi. Herečka Scarlett Johansson pak překvapivě řekla...
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Mainstreamová média podpořila masivní demonstraci doslova jako jeden muž a to samé se dá říci i o celebritách, zpěvácích a filmových hvězdách z Hollywoodu. Naopak kritici vyčítají jejich účastníkům neschopnost přiznat si porážku své favoritky Hillary Clintonové a také bezúčelnost jejich počínání ve chvíli, kdy již proběhla oficiální inaugurace. „Fuck you,“ poslala jim šokující vzkaz přímá účastnice pochodu Madonna, která v poslední dekádě šokuje spíš jen svoji nes(t)oudností při výběru repertoáru a šatníku.

Madonna připustila, že je na Trumpa hodně naštvaná. „Vím ale, že to na věci nic nezmění. Nesmíme se poddávat zoufalství,“ prohlásila odhodlaně osmapadesátiletá Madonna. V loňském roce na sebe upoutala pozornost třeba tím, že přímo na pódiu svlékla svoji mladou fanynku. Předloni vydala zatím svoji poslední desku, která však dle kritiky pohořela. Stala se ostatně její vůbec nejhůře prodávanou deskou za posledních dvacet let.

Za práva žen a proti Donaldu Trumpovi se vydal demonstrovat také známý levicový režisér Michael Moore, který se nikdy netajil svým obdivem ke kubánskému vůdci Fidelu Castrovi a komunismu vůbec. „Jsme tady, abychom ukončili tu Trumpovi destrukci,“ uvedl režisér se zjevným odkazem na Trumpův inaugurační projev, ve kterém přislíbil ukončit destrukci Spojených států. „Většina Američanů ho v Bílém domě nechtěla. My jsme tu dnes v roli jejich zástupců,“ burcoval režisér.

Na pódiu vystoupila také hollywoodská star Scarlett Johanssonová, která v minulých letech zazářila ve filmech Dívka s perlou, Ztraceno v překladu či Avengers. Oproti Madonně či levicovému Mooremu však byla vůči Trumpovi přece jenom smířlivější „Pane prezidente, nehlasovala jsem pro Vás, ale respektuji výsledek voleb a chci Vás podpořit. Nejprve Vás chci ale požádat, abyste podpořil Vy mě,“ uvedla Johanssonová v rámci svého projevu o plánovaném rodičovství a potratech.

Svoji „polívčičku“ si aspoň na Twitteru přihřála také poražená prezidentská kandidátka demokratů Hillary Clintonová. „Děkuji organizátorům i všem účinkujícím a účastníkům za to, že hájili naše hodnoty, což je dnes důležitější než kdy jindy. Jsem hluboce přesvědčena, že společně jsme silnější“, napsala v moralistickém duchu demokratka. Pochod za ženská práva včera proběhl i mimo Spojené státy. Několik stovek příznivkyň pochodu se sešlo i na Václavském náměstí v Praze i dalších evropských metropolích.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…