Grebeníček napsal stať o lidských právech. Ano, vážně. Američanům se líbit nebude

30.03.2015 14:28

Komunistický poslanec Miroslav Grebeníček v komentáři pro stranický tisk Haló noviny uvádí, že původcem válečného konfliktu na Ukrajině jsou Američané, Severoatlantická aliance a EU, nikoli Rusko. Grebeníček takovou politiku označuje za barbarskou a kriminální. Pokud ji nezastavíme, může být prý cestou do pekel.

 Grebeníček napsal stať o lidských právech. Ano, vážně. Američanům se líbit nebude
Foto: kscm.cz
Popisek: Miroslav Grebeníček, poslanec KSČM

Grebeníček v komentáři pro Haló noviny uvádí, že na prahu třetího tisíciletí se ukázalo, že lidská práva rozhodně nejsou univerzální. „Lidská práva jako pojem byla péčí USA a jejich nejlepších spojenců privatizována. Už neplatí ani jejich univerzalita, ale ani nároky národů a kultur na svébytnost a kulturní, politickou nezávislost,“ myslí si komunistický poslanec.

Hrubým ekonomickým, politickým, a když se to tržně vyplatí, i vojenským násilím je prý mezinárodnímu společenství vnucován takzvaný severoatlantický systém jediných správných hodnot a pravidel. Dokladem toho jsou dle Grebeníčka události na Ukrajině. Původcem válečného konfliktu v této východoevropské zemi jsou prý totiž Američané, Severoatlantická aliance a EU, nikoli Rusko.

Grebeníček s takovou politikou nesouhlasí. Může být prý cestou do pekel. „Plány i praktické kroky USA a jestřábů z NATO s cílem postavit Ukrajinu proti Rusku a posunout nejen politický a ekonomický vliv velmocí NATO, ale i vojenské pozice USA a paktu až na hranice s Ruskou federací, to může být cesta k nedozírným následkům. Vyhovovat taková barbarská a v důsledcích kriminální politika nemůže nikomu rozumnému. Je tedy nutné nahlas připomínat, že taková politika, pokud ji nezastavíme, může být cestou do pekel,“ varuje Grebeníček.

Celý komentář k přečtení ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…