„Hon na Šlechtovou“ pokračuje. Tentokrát si Lidové noviny posvítily na její poradce

25.05.2018 10:53

Ministryně obrany za hnutí ANO Karla Šlechtová si nedávno posteskla, že média patřící premiérovi Andreji Babišovi (ANO), nyní uložená ve svěřenském fondu premiéra, na ni pořádají hon. Až si přečte páteční Lidové noviny, možná své tvrzení zopakuje. Deník si totiž posvítil na to, za co Šlechtová utrácí peníze.

„Hon na Šlechtovou“ pokračuje. Tentokrát si Lidové noviny posvítily na její poradce
Foto: www.karlaslechtova.cz
Popisek: Karla Šlechtová, poslankyně a bývalá ministryně obrany ČR

Když se v novinách objevily články o tom, že Karla Šlechtová ještě jako ministryně pro místní rozvoj využívala VIP salonky na Letišti Václava Havla, kde za ni stát zaplatil přibližně 300 tisíc korun, členka vlády okamžitě zareagovala a požádala premiéra, aby všem ministrům vydal příkaz sdělit mu, kolik vydávají peněz na zahraniční cesty a případně na poradenství. Tyto informace sepsala i sama Šlechtová.

Vyplývá z nich, že jako ministryně obrany za první čtyři měsíce ve funkci vyplatila Šlechtová šesti svým poradcům 606 tisíc korun. Ačkoli tato částka vypadá jako vysoká, Šlechtová tím nijak nevybočuje z průměru. Její kolegové mnohdy utráceli za poradce mnohem víc. Kupříkladu Vlastimil Picek, jenž byl ministrem obrany v dobách Petra Nečase a také v časech prezidentské vlády vedené Jiřím Rusnokem, vyplatil svým poradcům 2,4 milionu korun.  

Deník se však pozastavuje nad tím, komu Šlechtová peníze vyplácela.

„Z přehledu, který LN získaly, vyplývá, že ministryně Šlechtová využívala nejvíce služeb tří osob, které si přivedla z ministerstva pro místní rozvoj, jež v letech 2015 až 2017 vedla. Nejlépe na tom byla dvojice mediálních poradců. Od počátku roku si tak bývalý šéf televize Z1 Martin Mrnka vydělal 212 tisíc korun. S mediální prezentací pomáhal i Ivan Vágner, školitel v oblasti komunikace. Tomu resort za čtyři měsíce poslal také přes dvě stě tisíc. Tým poradců pak uzavírá Evžen Teršl, který radí ministryni s ochranou IT. Informace od bývalého odborníka na ‚motivační analýzu‘, který má středoškolské vzdělání, ministryně ocenila 112 tisíci,“ napsal deník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…