„Hrdý havloid“ Tomáš Klus: Zeman a Babiš dělají politiku sprostou a arogantní. Špinaví lidé

23.06.2017 10:19

Zpěvák Tomáš Klus poskytl obsáhlý rozhovor serveru Forum24.cz Pavla Šafra. Lidi ujistil, že svět vůbec není tak strašné místo, jak se říká. Vysvětlil, proč nemá rád Andreje Babiše (ANO), ani prezidenta Miloše Zemana a nakonec také prozradil, že komunismus je vlastně křesťanství.

„Hrdý havloid“  Tomáš Klus: Zeman a Babiš dělají politiku sprostou a arogantní. Špinaví lidé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Klus

Ačkoli je dnes pro zlatého slavíka Tomáše Kluse vůbec nejdůležitější rodina,neznamená to, že by si nevšímal dění kolem sebe. A když se rozhlíží, vidí prý jednu věc. „To, že doba je zlá a lidi jsou zlí, to my známe především z vyprávění, protože jedna paní povídala, že někdo je nějakej, ale to je strašně slabozraký,“ upozornil Klus.

Zpěvák sám sebe popisuje jako optimistu, který se ke každému člověku snaží přistupovat pozitivně. Ve zlém nechce přistupovat ani k Andreji Babišovi nebo k Miloši Zemanovi, protože ani jednoho z těch lidí osobně nezná a neví, jací jsou. Ani za mák se mu však nelíbí, co oba politici předvádějí.

„Já nesouhlasím s jejich činy, s jejich slovy, s jejich chováním. Nesouhlasím s jejich přístupem k politice, kterou namísto aby kultivovali ze svejch pozic, protože jsou poměrně ve vysokých pozicích, tak jí dehonestujou a dělaj z ní něco sprostýho. Takovýho arogantního v jednom případě a lehce sprostýho a lehce buranskýho, nebo vlastně dost buranskýho ve druhým případě,“ rozčílil se Klus. Od obou pánů se ovšam také učí, jak by se neměl chovat.

Nelíbí se mu také, že spolu lidi málo mluví. Demokracie přece je o vedení rozhovorů v otevřené společnosti, ze které vycházejí lidé, kteří nás všechny zastupují i v politice. Když už se lidé baví o politice, tak to často skončí tím, že jeden o druhém řekne – ty jsi idiot, protože volíš toho a toho. „Dokud budeme politiku vnímat jako něco špinavýho, tak tam budou ty špinaví lidi,“ upozornil Klus.

Osobně se prý hlásí k stoupencům ideálů prvního českého prezidenta Václava Havla. „Já jsem takovej ten havloid a jsem na to hrdej. Já jsem hrdej na to, že jsem na seznamu pravdoláskařů,“ řekl Klus. Nikdy se ale nesetkal s lidmi, kteří by neuznávali, že je dobré mít rád dobrého člověka a říkat lidem pravdu. Všichni se shodnou na tom, že tohle je správné. Prosazování pravdy a lásky je prostě správné.

Před volbami si uložil osobní závazek. Sedne si prý nad programy politických stran a všechny si je pročte. Pak si vybere stranu, která je mu nejblíže a bude ji volit. Nenechá se prý ovlivnit tím, jestli ta strana má šanci dostat se do parlamentu. Možná se jí to napoprvé nepodaří, ale třeba se to povede napodruhé nebo napotřetí.

Lidi, kteří přijdou na koncert, ale nehodlá přesvědčovat o tom, že by měli volit zrovna tohoto politika nebo tomuhle nedávat hlas v žádném případě. „Myslím si, že je důležité, aby měl každou svou hlavu a nešel cestou někoho jiného, protože pak dojde ke štěstí někoho jiného, ale ne k tomu svému,“ vysětlil svůj postoj Klus. Jeho osobní cesta ke štěstí vede prý skrze lásku k druhým lidem.

Celý rozhovor naleznete zde

Jednu výjimku však přece jen udělal, když nechápavě kroutil hlavou nad tím, proč lidé volí komunisty. „Ona ta myšlenka vlastně není špatná, ona je jenom nerealizovatelná. To je jako křesťanství. Když se toho chopí špatnej člověk, tak je to strašně nebezpečný,“ dodal.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…