,,Hvězda" Jiří Vyvadil nestíhá, všude ho chtějí. Šéf MF Dnes toto vzkazuje jeho odpůrcům. A lidé ho srovnali s broukem

26.03.2015 9:35

Z Jiřího Vyvadila, „velitele“ českých přátel Ruska a odpůrců průjezdu amerického konvoje, je v tomto týdnu velmi vytížená veřejná osobnost. Sám si zoufá, že musí odmítat všechny možné nabídky na rozhovory a akce, které mu chodí. A jeho překotná aktivita již došla ohlasu i na internetu, kde mu připomněli jinou uchvátanou postavu.

,,Hvězda" Jiří Vyvadil nestíhá, všude ho chtějí. Šéf MF Dnes toto vzkazuje jeho odpůrcům. A lidé ho srovnali s broukem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

I šéfredaktor MF DNES Jaroslav Plesl na názorové stránce svého deníku připomněl, že z Jiřího Vyvadila, na jehož působení v Senátu kdysi v devadesátých letech by si už nikdo nevzpomněl, udělalo vedení spolku Přátelé Ruska v České republice během několika měsíců hvězdu první kategorie. Přispěl k tomu i víkendový pokus zesměšnit jej na sociální síti ovládnutím jeho skupiny oponenty z Žít Brno, který ještě více zatvrdil jeho příznivce. Navíc z něj udělali hvězdu, o které již několik dní píší i mainstreamová média a zvou jej do všech možných diskusních pořadů.

Plesl k tomu dodal, že Vyvadilova aktivita je v podstatě přesně takovým projevem občanské aktivity, po které volal nebožtík Václav Havel. A umlčet se jej snaží úplně stejní lidé, kteří se bouří, když v hnutí ANO jednohlasně zvolí předsedou Andreje Babiše. „Jasně, jde o dvojí metr jako vystřižený. Avšak kdo by se tím zabýval, když jde zrovna o americký konvoj? Jsme přeci ve válce,“ poznamenává šéfredaktor. A dodal, že na Vyvadila se nyní útočí proto, že prezident Miloš Zeman, coby „agent Kremlu na Hradě“ logický první terč, tentokrát jednoznačně odmítl hysterické reakce z obou stran, a tak jej lze napadat dost těžko.

Pleslově poznámce o aktivitě a mediální vytíženosti hlavního odpůrce kolony dal za pravdu i sám Vyvadil. Na svém Facebooku si postěžoval, že nestíhá. „Už ani tento týden neodcházím do kanceláře a jen poskytuji rozhovory,“ pochlubil se. Ve čtvrtek odpoledne jej prý zvou na Radiožurnál, pak na internetový web TV Nova, a dokonce i do slovenského rozhlasu v Bratislavě. Tam se prý musel omluvit, protože nemá vrtulník. Kromě toho již ve středu stihl rozhovor pro tři české weby a dva velké hodinové pro časopisy, a jako vrchol ve středu večer hovořil s redaktory The New York Times. „To, co americkým posluchačům řeknu, tak to nerozdejchají,“ avizoval. V tomto vytížení jej prý vůbec nemrzí, že odmítl Českou televizi a jejích 168 hodin.

Na sociálních sítích okamžitě po zveřejnění posledního příspěvku Jiřího Vyvadila začalo kolovat srovnání upachtěného proruského aktivisty s pohádkovým broukem Kvapníkem, který také ,,chvátá, chvátá, dávno nemá klid".


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…