„Já tu jsem, kde na to ta bába přišla...“, letí českým internetem VIDEO, které má srandu třeba ze smrti Gorbačova. Raduje se z něj Jakub Janda

17.08.2017 13:26

Více než 350 tisíc zhlédnutí má na serveru YouTube video youtubera Kovyho. Pojednává o fake news a hoaxech. Na svém facebookovém profilu jej sdílí i zástupce spolku Evropské hodnoty Jakub Janda.

„Já tu jsem, kde na to ta bába přišla...“, letí českým internetem VIDEO, které má srandu třeba ze smrti Gorbačova. Raduje se z něj Jakub Janda
Foto: YouTube
Popisek: Michail Gorbačov

„Na Facebooku se dá kromě roztomilých obrázků zvířátek, ukradených videí z YouTube nebo selfie vašich příbuzných najít i video, v němž holčička pod dohledem tatínka bouchá do polštáře. Tatínek se jí ptá: A budeš si představovat, že je to cikán, nebo muslim,“ vypráví mladý youtuber vystupující pod pseudonymem Kovy. „A vy si jenom říkáte: Je to pravda,“ ptá se Kovy. 

Svůj pořad pak věnoval fake news a hoaxům, i když, jak upozornil, tato zpráva hoaxem nebyla. Poukazuje například na informace kolem Islámského státu. „Krutou realitou Facebooku je šíření nenávisti i paniky,“ zmínil. Nejhorší podle něj je, sdílejí-li tyto hoaxy politici. 

Následně se opřel například do komunistického poslance Zdeňka Ondráčka, jenž nedávno na svém Facebooku sdílel fotografii z válečného filmu vydávající ji za realitu na Ukrajině. Rýpnul si i do poslankyně Jany Lorencové (ANO), která se nedávno pozastavila nad tím, že neviděla zprávu o smrti ruského státníka Gorbačova. "Já tu jsem. Nevím, kde na to ta bába přišla," řekl v klipu "Gorbačov". 

Senátor Jaroslav Doubrava pak podle Kovyho sdílel zprávu ohledně zrušení písmene ř. „Jak tomuhle může někdo věřit, natož když je to senátor?“ zeptal se Kovy. 

Za video se pak Kovy dočkal pochvaly od zástupce ředitele spolku Evropské hodnoty Jakuba Jandy, a to na jeho facebookovém profilu.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…