Jan Čulík nechápe: Jak to, že se student musel omluvit za zákrok proti protiislámskému petičnímu stánku? To je snad koncentrák?

04.06.2015 16:22

Šéfredaktor levicového serveru Britské listy Jan Čulík ostře kritizuje způsob, jakým se česká policie, tuzemští politici i vedení Lékařské fakulty univerzity v Olomouci postavili k pátečnímu incidentu, který proběhl na olomouckém Horním náměstí. Skupina zahraničních studentů se zde pokusila strhnout plakát na petičním stánku iniciativy Islám v ČR nechceme. Čulík se o tom na Britských listech rozepisuje v článku s titulkem „Je Olomouc jeden velký myšlenkový koncentrační tábor?“

 Jan Čulík nechápe: Jak to, že se student musel omluvit za zákrok proti protiislámskému petičnímu stánku? To je snad koncentrák?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

Podle Čulíka zahraničním studentům vadilo, že plakát obsahoval urážlivé výroky. Proto se jeden z nich pokusil plakát strhnout. „Za tento pokus (!) o stržení tohoto plakátu ho údajně vyšetřuje Policie ČR. Trestné verbální činy, které páchá IVČRN, však nikdo nevyšetřuje,“ posteskl si Čulík. Tomu také vadí, že nikdo z olomoucké univerzity neměl tu slušnost, aby se veřejně postavil na obhajobu zahraničních studentů. Ti podle něj mají plné právo, aby jejich kultura a náboženství nebyly uráženy. Čulík si také pokládá otázku, proč se žádný veřejný činitel nepostavil na obhajobu zahraničních studentů v Olomouci.

Čulík poukázal i na to, že vyšetřovaný student vydal omluvné prohlášení , které prý připomíná sebeobviňovací projevy Milady Horákové či Rudolfa Slánského před stalinskými soudy. „Student byl přímo či nepřímo donucen, aby v prohlášení vychvaloval Českou republiku a odsoudil „lidi, kteří jménem islámu konají ohavné činy",“ podotkl Čulík.

Celý text je ZDE

Lékařská fakulta Univerzity Palackého v Olomouci včera vydala k celému incidentu prohlášení, v němž uvádí, že zahraničního studenta, který se pokusil plakát na stánku IVČRN strhnout, si pozvalo vedení fakulty k vysvětlení. „Student nad událostmi, ke kterým došlo, projevil upřímnou lítost a omluvil se za své jednání,“ uvádí se mimo jiné v prohlášení fakulty. Ta na svých stránkách  také zveřejnila část dopisu zmíněného studenta, který se v něm mimo jiné organizátorům petice z řad IVČRN omlouvá.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…