„Jdi do p*dele!“ Nejen Babiš: Jarda Jágr drsně brání Karla Gotta

25.06.2019 8:41

Hokejové legendě Jaromíru Jágrovi došla trpělivost se všemi, kteří jej mistrují, s kým se nemá scházet a kam nemá jezdit. Poté, co jeden z internetových kibiců udělal z jeho společné fotografie s Karlem Gottem schvalování komunistických zločinů, se hokejista neudržel a zúčtoval s ním způsobem typickým pro hokejovou kabinu.

„Jdi do p*dele!“ Nejen Babiš: Jarda Jágr drsně brání Karla Gotta
Foto: Facebook Rytíři Kladno
Popisek: Jaromír Jágr

Hokejista Jaromír Jágr se vyslovil k aktuálnímu stavu české společnosti a mnohé tím naštval. Řekl totiž, že má pocit, že ze společnosti se vytrácí lidskost a různé názorové skupiny nerespektují názory jiných.

Anketa

Myslíte, že Andrej Babiš bude premiérem až do konce tohoto volebního období?

96%
4%
hlasovalo: 26630 lidí

„To, že někdo má jiný názor než ty, neznamená, že je špatný člověk, nebo že s ním v životě nebudeš mluvit,“ nabádal veřejnost. Vzhledem k tomu, že to pronesl po demonstraci na Letné, vztáhli si mnozí fanoušci Milionu chvilek jeho slova o absenci respektu na sebe.

Novinář Jaroslav Kmenta mu například vzkázal, že pokud někdo rozděluje společnost a vnáší do ní hulvátství a zlobu, tak jsou to právě prezident Zeman a premiér Babiš, proti kterým se na Letné demonstrovalo.

Dalším, koho se Jaromír Jágr i proti svým fanouškům rázně zastal, byl zpěvák Karel Gott.

S ním se Jágr setkal v pátek na soukromé oslavě Gottových osmdesátých narozenin. Hokejista neodolal a svou fotografii se superpopulárním zpěvákem umístil na sociální sítě. K tomu připojil vyznání, že na Gottovi obdivuje, jak dokázal spojit vůli, pracovitost, talent a skromnost. Dává prý lidem naději, že dobro, laskavost a slušnost může zvítězit nejen v pohádkách.

Jeden z uživatelů dal ale najevo, že s Gottem má zásadní problém, který se netýká odlišného hudebního vkusu.

Svůj názor vyjádřil fotografií z roku 1977, na které Karel Gott vystupuje při podepisování tzv. Anticharty, čili prohlášení „Za nové tvůrčí činy ve jménu socialismu a míru“, které obsahovalo i odsouzení petiční akce Charta 77, ze které později vznikl základ československého disentu.

„On je ten, co podepsal... Není na něm co obdivovat,“ připsal k obrázku znechucený čtenář.

Nad těmito slovy Jágrovi došla trpělivost a uživatele umravnil způsobem z hokejové střídačky: „Jdi do prdele,“ vzkázal doslova.

Místo splnění výzvy se uživatel začal hádat: „Pane Jágr, místo urážek byste mi možná mohl vysvětlit, proč bych měl respektovat člověka, který veřejně podpořil komunisticky režim?“ Pak sepsal výčet komunistických zločinů od Heliodora Píky přes Miladu Horákovou, a uzavřel, že čestný a slušný člověk by se takhle nezachoval.

Na to už Jágr nereagoval, je však třeba dodat, že se jej zastalo několik jiných fanoušků.

Jaromír Jágr se kvůli politice dostal do řečí v poslední době několikrát. Někteří třeba nedokázali skousnout, že přijal funkci ambasadora olympijského hokejového turnaje pro rok 2022, protože se tyto zimní olympijské hry budou konat v Číně.

Miroslav Kalousek o něm za to řekl do rádia, že Jágr je zjevně „docela normální guma“.

Jako kontrast s Jágrem si mnozí vybrali jeho spoluhráče ze slavného týmu olympijských vítězů z Nagana Dominika Haška. Ten se stal hvězdou demonstrací „Milionu chvilek“, kde z pódia na Václavském náměstí vykládal, že Marie Benešová nezaručí nezávislé soudnictví, protože byla do funkce navržena bývalým agentem StB Babišem a je spojena s Milošem Zemanem, který nabádá ke střílení novinářů. Role tribuna slavného brankáře zaujala do té míry, že nedávno začal hovořit dokonce o prezidentské kandidatuře.

Například bývalý premiér a sám neúspěšný prezidentský kandidát Mirek Topolánek srovnal Jágra a Haška nálepkami „politický mimoň a obránce svobody“. Utěšit Jágra mohlo jen to, že ještě hůře dopadl další naganský spoluhráč Milan Hnilička, kterého Topolánek nazval rovnou „kolaborantem s estébákem“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…