„Je důležité si uvědomit, že zájmy normálních lidí nehájí miliardáři.“ Sobotka prozradil, na čem stojí program ČSSD

11.02.2017 16:40

Návrh dlouhodobého programu ČSSD získal dnes podporu stranického ústředního výkonného výboru, schvalovat jej bude po konečných úpravách sjezd. Program je podle předsedy sociální demokracie a premiéra Bohuslava Sobotky založen na hodnotách svobody, spravedlnosti a solidarity.

„Je důležité si uvědomit, že zájmy normálních lidí nehájí miliardáři.“ Sobotka prozradil, na čem stojí program ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„My nejsme nějaký krátkodechý marketingový projekt, který byl ustaven nějakým účelovým způsobem, ale jsme strana, která skutečně žije programovou debatou," řekl novinářům Sobotka po pražském zasedání výkonného výboru ve zjevné narážce na hnutí ANO ministra financí a miliardáře Andreje Babiše.

Sociální demokracie chce podle Sobotky hájit zájmy zaměstnanců, rodin s dětmi, seniorů nebo lidí s průměrnými příjmy. „Myslím si, že je důležité si uvědomit, že zájmy normálních lidí nehájí miliardáři,“ prohlásil předseda ČSSD.

Z dlouhodobého programu bude vycházet stranický program pro podzimní sněmovní volby. Navzdory koaličním rozmíškám mezi sociální demokracií a hnutí ANO je podle Sobotky cílem ČSSD, aby nynější vláda těchto dvou uskupení a KDU-ČSL mandát dokončila.

Ekonomickým ředitelem ČSSD se stane dosavadní místopředseda pro hospodaření Martin Starec. Starec uvedl, že v souvislostí s tím brzy na místo ve stranickém vedení rezignuje.

„Domnívám se, že by bylo dobře, aby se politické vedení sociální demokracie zbavilo starosti řešit hospodaření, aby byl jeden člověk v managementu strany, který bude mít tuto věc na starosti,“ řekl Sobotka už před zahájením zasedání. Výkonný výbor organizační změnu podpořil.

Stranické stanovy uvádějí, že pracovněprávní vztah k ČSSD, pokud nevznikl volbou, je překážkou volitelnosti do stranických orgánů, pokud výkonný výbor nerozhodne jinak. Řadových místopředsedů je v ČSSD pět, nově tedy budou všechny tyto pozice čistě politické.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…