Jeden z odmítnutých profesorů stáhl žalobu na prezidenta Zemana

22.04.2016 18:21

Kandidát na profesuru Jan Eichler, kterého prezident Miloš Zeman odmítl jmenovat, vzal žalobu na hlavu státu zpět. ČTK o tom dnes informovala mluvčí pražského městského soudu Markéta Puci. Stejně se na jeho žádost zachová i Vysoká škola ekonomická, která ho na profesora navrhla, vyplývá z informací mluvčí školy Zuzany Politzerové.

 Jeden z odmítnutých profesorů stáhl žalobu na prezidenta Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Eichler byl jedním z trojice kandidátů, které prezident odmítl loni na jaře jmenovat profesorem kvůli údajným závažným prohřeškům z minulosti. Projednání jeho žaloby bylo nařízeno na 11. května, ale podle mluvčí soudu je možné, že se jednání neuskuteční. Eichler nechtěl důvody stažení žaloby podrobně komentovat. „Nechce se mi v tom pokračovat,“ řekl jen ČTK.

Soud zatím nestanovil termín projednání žaloby zbylých odmítnutých kandidátů, tedy Jiřího Fajta a Ivana Ošťádala, a Univerzity Karlovy, která je navrhla. Cílem žaloby je vydání rozsudku, který by Zemanovi jmenování uložil. Podle žalující strany prezident otálením nerespektuje závazný pokyn vědecké rady a usnesení vlády z loňského dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…