Jestli tohle Michal Hašek přežije... Sranda z hejtmana, lidová tvořivost úřaduje

04.08.2016 11:04

Existuje Lucie Proutníková, nebo neexistuje? Kdo léta mluvil za jihomoravského hejtmana Michala Haška (ČSSD)? O tom už se několik dní spekuluje. A tak samozřejmě už přišla na řadu i lidová tvořivost.

 Jestli tohle Michal Hašek přežije... Sranda z hejtmana, lidová tvořivost úřaduje
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Jihomoravský hejtman Michal Hašek

Fotografie Michala Haška společně se současnou mluvčí Jihomoravského kraje Eliškou Holešinskou Windovou se dokonce dostala do nelichotivého komiksu. „Piča kotě vedle tebe vypadám jak úplnej čurák, toto ne,“ říká hejtman Hašek. Tým expertů se následně snaží fotografii upravit. „Nafoukni ju na 111 kg,“ říká jeden. „Tvl ty seš fakt tlama, na tohle je photoshop málo. Volám plastiku,“ konstatuje druhý.

Hašek je následně společně s Bohuslavem Sobotkou, předsedou ČSSD, u odborníka. A Sobotka zde říká: „Udělej z ní typickou českou maminu, kurva, vždyť jsou volby.“ „Ok, udělám ji melír a jebnu ju z mostu pod kamion,“ sděluje plastik.

Na posledním snímku je pak Hašek s lobbistkou Janou Mrencovou z agentury Profil, jež je právě spojována s Michalem Haškem. Ten to vydatně popírá, MF Dnes však v posledních dnech přináší důkazy, že Mrencová měla být právě Lucií Proutníkovou. 

Legraci z Haška si pak dělá i europoslanec Petr Ježek (ANO) na svém twitterovém profilu, kde přinesl fotografii z filmu Vrchní, prchni a s textem: „Pozor, řádí tu falešná mluvčí!“

Své řekl i hejtman Libereckého kraje Martin Půta (STAN). „U nás neexistující mluvčí nenajdete," napsal na Facebooku.

„Zdá se, že jihomoravský hejtman Michal Hašek bude další z politiků, který dojede na ženskou, v jeho případě dokonce na dvě: falešnou tiskovou mluvčí Janu Mrencovou, která inkasovala 400 tisíc korun ročně z našich daní bůhví za co a skutečnou tiskovou mluvčí Denisu Kapitančíkovou, která prozradila, jak to vše chodilo. Pokud něco takového Michal Hašek politicky přežije, je opravdu čas na defenestraci a emigraci," řekl exposlanec za ODS Miroslav Macek.

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …