„Jsme za kašpary.“ Milion chvilek? Už i ODS se směje. Plus varování, o co Minářovi skutečně jde. A vážné informace

16.02.2020 19:13

Na to, že spolek Milion chvilek připravuje demonstraci proti zvolení Stanislava Křečka ombudsmanem pod heslem „Nechceme jít cestou Maďarska a Polska“, zareagovalo hned několik lidí z politické sféry. „Je to hloupost a poslechnout je by bylo sebevražedné,“ varoval na sociální síti europoslanec Alexandr Vondra (ODS) a pod jeho slova se podepsal i jeho kolega Jan Zahradil (ODS). A pak Zahradil napsal, o co skutečně předsedovi spolku Milion chvilek Mikuláši Minářovi podle něj jde.

„Jsme za kašpary.“ Milion chvilek? Už i ODS se směje. Plus varování, o co Minářovi skutečně jde. A vážné informace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milion chvilek opět v akci. Tentokráte organizoval pochod z Václavského náměstí před budovu Strakovy akedemie, sídla vlády

Anketa

Máte rádi Stanislava Křečka?

95%
5%
hlasovalo: 32329 lidí
Spolek Milion chvilek se rozhodl zorganizovat na neděli 1. března v Praze demonstraci na obranu demokratických institucí. Akci zahájí v 16:00 pochod z Hradčanského náměstí na Staroměstské náměstí, kde od 17:00 začne demonstrace.

K účasti spolek nyní vyzývá své příznivce ze stovek míst po celé ČR. Dalším krokem proti pokračujícímu ničení demokratických institucí politiky bude spuštění vlny protestních akcí ve všech krajských městech ČR, kterou spolek oznámí v neděli 16. února.

Na pražské akci podle organizátorů půjde nejen o protest proti Stanislavu Křečkovi. Volba doktora Křečka ombudsmanem je podle spolku „jen“ obzvlášť křiklavým příkladem toho, jak jsou státní správa a významné instituce krok za krokem systematicky a záměrně politicky rozkládány a privatizovány.

Ke své pozvánce Milion chvilek dodává, že účelová koalice ANO, SPD, KSČM a Hradu za asistence části ČSSD postupně a systematicky rozkládá důležité demokratické instituce, které mají kontrolovat pravidla a sloužit všem občanům, nikoli vybraným politikům.
Organizátoři protivládních demonstrací také upozorňují, že velmi brzy by mohla být další napadenou klíčovou institucí veřejnoprávní média. „Už v březnu doplní Sněmovna nové členy Rady České televize a Rady Českého rozhlasu. Podle výběru užšího okruhu kandidátů je vážný důvod k obavám, že by to mohl být jeden z kroků na cestě k omezení či likvidaci jejich nezávislosti na politicích,“ dodává na závěr své výzvy spolek Milion chvilek.



Před zmíněnou akcí organizovanou spolkem Milion chvilek varoval europoslanec Jan Zahradil na svém twitteru a sdílel k tomuto protestu stanovisko místopředsedy ODS Alexandra Vondry: „Levicové kavárenské kroužky v Praze a Bratislavě říkají, že je (V4) toxický, že bychom se měli štítit konzervativních Poláků i Maďarů. Je to hloupost a poslechnout je by bylo sebevražedné.“

„Podepisuji do písmene. Dál není třeba nic dodávat,“ napsal k jeho slovům Zahradil.

Na tento komentář Zahradila s Vondrou reagovalo mnoho lidí včetně komentátora Petra Honzejka či žurnalisty Martina Fendrycha.

Europoslanec Zahradil dále poznačil, že slova protestu je nutné říkat nahlas: „Tohle je třeba říkat nahlas. Dal jsem něco na Twitter a byl z toho skvostný shit storm as usual à la ‚běž do Trika‘, ‚kvůli Zahradilovi ODS nevolím‘ a ‚ODS jsou náckové a klerofašisti‘.“

A doplňuje, co je záměrem celé demonstrace: „Samozřejmě Minář není hloupý, tohle není náhoda. Tímhle nám dává facku a vzkazuje, s kým z demobločku jde a půjde. Jestli se i po této facce budeme doprošovat přízně chvilkařů, jsme za kašpary,“ podotkl.

reklama

autor: rak

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…