"Kalouskovo kníže - knížetovo Kalousek" se na internetu radují: Zase nám to sežerou

12.08.2013 12:21

Na Facebooku získává značnou popularitu skupina Kalouskovo kníže - knížetovo Kalousek/česká fraška. Jako podtitul si skupina dala: Jsme občané na Facebooku, kteří se chovají zodpovědně - tedy myslí, za což je nikdo neplatí.

"Kalouskovo kníže - knížetovo Kalousek" se na internetu radují: Zase nám to sežerou
Foto: facebook.com
Popisek: Vtip kolující na facebooku

Již profilová fotografie ukazuje vztah obou hlavních protagonistů stránky - bývalý ministr zahraničí je na ní vyobrazen jako loutka na provázcích, které třímá spokojeně se usmívající exministr financí. Na dalším obrázku se Miroslav Kalousek naplno směje, což je doplněno komentářem „zase nám to sežerou“. Karel Schwarzenberg je zde vyobrazen v souladu se svým mottem „když se plácají hlouposti, usínám“.

Na stránce je možné najít například burcující sněmovní vystoupení knížete Schwarzenberga, srovnávající současnou situaci s rokem 1948. „Zřejmě si zažijeme před volbama horké chvilky,“ objevilo se u videa spolu s podivením: „Že ho ta pusa nebolí.“

Na stránce je sdílen i text z ParlamentníchListů.cz, pozastavující se nad tím, jak často je Miroslav Kalousek zván do diskusního pořadu Otázky Václava Moravce.  K tomu tvůrci stránky vyjadřují obavy, že od místopředsedy TOP 09 se opět diváci dočkají plivanců na prezidenta Miloše Zemana, obviňujících jej z porušování parlamentní demokracie. „Kdyby radši pan Míra, co se rád označuje přezdívkou 'kokot', raději dovysvětlil v médiích zveřejněnou podivně temnou nevysvětlenou minulost,“ vyzývají.

Na stránce lze najít i recesistické příspěvky, například jsou zde Miroslav Kalousek s Karlem Schwarzenbergem vyobrazeni na „plakátě“ na film Blbý a blbější. Obdobně odlehčený je postřeh o časové dezorientaci Miroslava Kalouska, který v úterý přál televizním divákům „hezkou neděli".

Stránka vysmívající se vedoucímu tandemu TOP 09 mírně naleptává zažitou představu, že „na Facebooku vládne  Karel“ a získala si již více než 1 400 sympatizantů. Její aktivita v posledních dnech s eskalací předvolební „protizemanovské“ kampaně TOP 09 prudce vzrůstá, a proto se dají očekávat další peprné glosy dvojice, prezentující se jako jediní spasitelé české demokracie. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…