Co by se stalo, kdyby Babiš řekl Faltýnkovi, aby si namazal zadek marmeládou? V časopise sděluje odpadlík od ANO

09.03.2015 10:42

Časopis Týden vyzpovídal bývalé místopředsedy hnutí ANO. Podle nich od Babiše slyšel každý, kdo byl u zakládání strany, že rozhoduje ten, čí jsou peníze. Podle Týdnu se tito bývalí místopředsedové dostali do vedení strany v roce 2013 jakýmsi nedopatřením, neboť je předseda strany Babiš neschválil, ale delegáti jim dali při hlasování přednost, namísto kandidátů z Agrofertu navrhovaných Babišem.

 Co by se stalo, kdyby Babiš řekl Faltýnkovi, aby si namazal zadek marmeládou? V časopise sděluje odpadlík od ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Novopečený předseda hnutí ANO, Andrej Babiš

Bývalý místopředseda Jan Hammer se vyjádřil v Týdnu o nedávných volbách do vedení strany. Dle jeho názoru to byl pouhý sjezd firmy. „Nebyl to žádný sjezd strany, ale valná hromada firmy, která má jediného akcionáře,“ řekl Hammer. Dále pak zdůraznil, že v případě většinového obsazení poslanecké sněmovny hnutím ANO v příštích volbách bude Parlament zbytečný, jelikož všichni budou zvedat ruce tak, jak chce Babiš. „Jestli Babiš takto bude pokračovat dále a lidé mu nakonec dají ve volbách 51 procent hlasů, můžeme zrušit Parlament. Diskuze a hlasování budou zbytečné. Většina ve sněmovně bude zvedat ruce podle Babiše. Nenajde se nikdo, kdo by hlasoval jinak,“ prohlásil v Týdnu bývalý místopředseda Hammer.

Na základě informací, které poskytli bývalí místopředsedové Týdnu, byl Babiš při zasedání strany velmi ostrý. Při prvním zasedání hnutí přinesl prý Babiš audit a požadoval schválení. V momentě kdy se ho místopředsedové Jan Hammer a Petr Havránek otázali, zda si mohou audit přečíst, je Babiš okřikl a zeptal se, zda nevěří svému šéfovi. Podle Týdnu posléze audit předhodil předsedkyni revizní komise, která ovšem po přečtení řekla, že nesedí jedno číslo, což zřejmě Babiše rozezlilo a po sebrání složky jí řekl, že „umí hovno“. Bývalé místopředsedy hlavně zarazilo, že jim Babiš neposkytl audit s alespoň několikahodinovým předstihem, aby si jej mohli jakožto místopředsedové řádně prostudovat.

Dle Týdnu, si je bývalý místopředseda Jan Hammer jistý tím, že pro Babiše je nejdůležitější loajalita. Schopnosti daného člověka hrají vedlejší roli. O tom prý svědčí i fakt, že je nynějším prvním místopředsedou Jaroslav Faltýnek. „Babiš si cení loajalitu více než schopnosti. Kdyby Faltýnkovi řekl, ať si namaže zadek marmeládou a sedne si do mraveniště, on to s radostí udělá. A ještě na sebe bude pyšný, jak u toho používal zdravý selský rozum. Tím vyniká i nad ostatními lidmi z Agrofertu,“ řekl Hammer v Týdnu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…