"Konec hry!" Marine Le Penová vyslala brutální vzkaz nelegálním přistěhovalcům

09.12.2016 8:42

Šéfka francouzské Národní fronty Marine Le Penová, která by se v roce 2017 ráda stala prezidentkou Francie, představila další plán. Děti nelegálních migrantů prý nemohou čekat, že se jim ve Francii dostane bezplatného vzdělání. Informuje o tom server britského bulvárního deníku The Sun.

"Konec hry!" Marine Le Penová vyslala brutální vzkaz nelegálním přistěhovalcům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marine Le Pen

Nelegální přistěhovalci mířící do Francie nemohou podle Le Penové očekávat, že se o ně vláda postará. „Vzkazuji jim: Pokud přijdete do naší země, nečekejte, že o vás bude postaráno v našem zdravotním systému a nečekejte, že se vaše děti budou zdarma vzdělávat,“ zaznělo z úst francouzské prezidentské kandidátky, která bývá kritizována coby představitelka radikální pravice za své příliš vyhraněné postoje. Nelegální migranti by podle Le Penové měli vědět, že skončí zacházení v rukavičkách. „Konec hry!“ hřímala dál.

Posléze vyzvala cizince žijící ve Francii, aby v této zemi řádně platili daně, pokud chtějí využívat francouzské zdravotnictví či školství.

Marine Le Penová by se ráda stala vůbec první prezidentkou v historii země. Předvolební průzkumy naznačují, že má jasnou šanci postoupit do druhého kola přímé prezidentské volby, ale konečné vítězství nemá jisté. Pravděpodobně se v něm utká s pravicovým kandidátem na prezidenta, expremiérem Francoisem Fillonem. Případní levicoví kandidáti na prezidenta podle průzkumů nemají velkou šanci uspět.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…