„Kravina, ptákovina, dělejte!“ Babiš na tajném záznamu. Nechcete být Blatným, nechcete

03.03.2021 7:27

„Je tady anarchie, opatření se nedodržují. ... A vlastně už ani nevíme, co dělat. .... Mluvili o zákazu pohybu lidí mezi kraji. Totální ptákovina. Úplná kravina. Nikdy bych s tím nesouhlasil, nikdy to vláda neschválí.“ Premiér Andrej Babiš na jednání Rady vlády pro zdravotní rizika hřímal, že zavření krajů nedovolí. A pak jím vedená vláda zavřela okresy. Není přitom zcela jasné, kdy toto jednání probíhalo, ale sestřihané video teď koluje po sociálních sítích.

„Kravina, ptákovina, dělejte!“ Babiš na tajném záznamu. Nechcete být Blatným, nechcete
Foto: TV Nova
Popisek: Premiér Babiš v TV Nova

Martin Kuba o sobě znovu dává vědět. Poté, co se stal hejtmanem Jihočeského kraje a předsedou Asociace krajů, se na jednáních nezdráhá oponovat Babišovi. Václava Dolejšího nechal nahlédnout pod pokličku a ukázal mu, jak ve skutečnosti probíhají on-line jednání s šéfem hnutí ANO a předsedou vlády Andrejem Babišem.

Anketa

Který případný kandidát na prezidenta vás oslovuje nejvíc?

hlasovalo: 21753 lidí

V pořadu Neboli Václava Dolejšího na serveru Seznam Zprávy, který byl zveřejněn 16. února tohoto roku, zazněla celá řada premiérových výroků, ale ze sestřihu není zcela jasné, zda jsou jen z jednoho jednání Rady pro zdravotní rizika, nebo z více jednání.

Premiér přiznává, že vláda ve zhoršující se situaci ani neví, co má dělat.

„Pandemie se šíří a vlastně už ani nevíme, co udělat,“ odkryl karty na jednom z jednání Babiš.

Premiér se na jednání pořádně rozpálil. „Je tady anarchie, opatření se nedodržují,“ vyštěkl. Poté chtěl od ministra zdravotnictví za hnutí ANO Jana Blatného slyšet, kolik lidí má v sobě britskou mutaci koronaviru. „Já tomu vůbec nerozumím, pane ministře. A kolik je tých pacientů?“ ptal se šéf hnutí ANO.

Jeden z kolegů ministra Blatného se mu pokusil odpovědět. „To já nevím, teďka,“ začal.

Ale Babiš ho okamžitě utnul. „Prosím vás, neskákejte mi do řeči, já vám dám slovo, když uznám za vhodné,“ vypálil Babiš.

Blatný odvětil, že to teď neumí přesně říct, ale má za to, že se britská mutace šíří. Možná až u 40 procent pacientů.  

„Spekulujetě a domníváte se,“ zlobil se na ministra Babiš. „My máme situaci, že zkrátka to nedáváme. Proč my jsme jedny z nejhorších? A de facto nevíme nic. Prezentace střídá prezentaci a jsme na tom stejně, nebo hůř,“ mračil se premiér.

Pak došlo na očkování.

„A říkám, že chci ukončit tu první chaotickou fázi,“ oznámil šéf hnutí ANO. Obrátil se na předsedu Sdružení praktických lékařů Petra Šonku. „Pane Šonka, kolik je tých praktiků?“ ptal se. Uslyšel, že se do očkování zapojí na 5 tisíc praktických lékařů.

Kuba okamžitě oponoval, že je to moc a že pochybuje, že očkovat bude opravdu každý praktik. „Dodejte nám kompletní seznamy praktiků, kteří to budou dělat a kteří nám po týdnu neřeknou, že už je to nebaví,“ žádal důrazně hejtman.

Střih, najednou Martin Kuba jede v autě a poslouchá Andreje Babiše na mobilu.

„Mluvili o zákazu pohybu lidí mezi kraji. Totální ptákovina. Úplná kravina. Nikdy bych s tím nesouhlasil, nikdy to vláda neschválí. Jednou týdně nebo dvakrát týdně nakoupit a nazdar. To bych já udělal jako hygienik, který umí jenom 1 + 1 je 2. To mi stačí na celý život,“ holedbal se šéf hnutí ANO.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…