Kurva! Zasraný kočičky! Je tu jenom strašnej bordel, rozzlobila se novinářka na Rusko

06.01.2016 12:11

Ruská opoziční novinářka zveřejnila odvážný status novinářky státního televizního kanálu Rossija 1, která v něm vulgárními slovy popisuje poměry v zemi. Učinila tak zřejmě v prvotní reakci na nečekanou smrt svého kolegy. Informuje o tom server Svobodné fórum.

 Kurva! Zasraný kočičky! Je tu jenom strašnej bordel, rozzlobila se novinářka na Rusko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace na podporu Ruska a proti válce na Ukrajině

Anketa

Dle údajných uniklých e-mailů zvažoval Úřad vlády, že by ČT vysílala ,,migrační večerníček", v rámci kterého by národ oslovil např. Zdeněk Svěrák. Byl by to dobrý nápad?

2%
98%
hlasovalo: 15275 lidí

„V 21. století, v Moskvě, zemřel 32letý chlap v nemocnici na zápal plic. Není to k zblití?! Nešlo o žádnýho bezdomovce ani o nějakou nulu nebo mukla, byl to zaměstnanec televize, redaktor zpráv! Kolega novinářů, kteří dennodenně zachraňujou aspoň nějaký zasraný kočičky nebo pejsky, když ne rovnou lidi. A když je nezachraňujou, tak se aspoň snaží pomoct. A přitom, kurva, nikoho nezajímá, že s ním do práce chodí vážně nemocný člověk. A že tu těžkou práci dělá naplno, od rána do noci a od noci do rána, a to včetně víkendů, protože kdyby šel na nemocenskou, nebude mít na splátky hypotéky. A vůbec, kdo tady potřebuje pracovníka, který je nemocný, místo aby pracoval? A k čemu je nemocnice, kde nikoho neléčí, neoživují, pouze konstatují smrt? Je to jako noční můra, ze který se nemůžeš probudit. Je to, jako bychom všichni pořád žili v nějakým ‚dorevolučním‘ Rusku, kde neexistuje ani technický pokrok, ani lékařská péče, ani zaměstnanecký kodex, ani profesní svazy, ani žádný občanský práva a je tu jenom strašnej bordel.“ Tento status měla údajně na Facebooku napsat zprávařka hlavního ruského televizního kanálu Rossija 1 Ksenyia Ignatova-Vasserman.

Celý text je ZDE

Její příspěvek umožnila sdílet široké veřejnosti novinářka Anastasia Zotova, manželka Ildara Dadina, aktivisty, který je už rok ve vězení a nyní je čerstvě odsouzený na tři roky za účast na demonstraci.

Zotova status uvedla slovy: „Novinářka televizní stanice „Rossija 1 nečekaně o životě v Rusku.“

Pod sdíleným statusem na facebookovém profilu Anastasie Zotové se okamžitě rozjela diskuze. Například Irina Yatsenko napsala: „Zajímavé, a když zavírali nemocnice, to si té ‚noční můry‘ nevšimla? Nebo když propouštěli tisíce lékařů? To si nevšimla, že Rusko žije v 19. století? Není hezké se škodolibě posmívat, ale v případě takovýchto ‚novinářů‘, co slouží od rána do večera Putinově propagandě a zločinecké bandě OPG, že se i jim tohle stane? Nebo i hůř? A že se teď něčemu diví? Já osobně teda dávno nežiju v Rusku 21. století, ale v Orwellově 1984.“

Elena Ganshina byla ve své reakci velmi ostrá: „Jedna moje známá chová tři krysy. Ty krysy rády spí v houpací síti, ale mají vrozený zvyk kousat do tý sítě, až se prokoušou a spadnou ve své kleci na zem. A pak sedí na zemi, koukají nahoru na tu síť a strašně se diví, jak je to možný? Tahle Ksenyia mi připomíná ty krysy.“

Server přiznává, že zveřejnit status, který je určený pouze pro přátele, zrovna dvakrát etické není. Na obranu Anastasie je ale třeba říct, že je v těžké situaci. Jako partnerka opozičního aktivisty bojuje za jeho propuštění s justiční mašinérií, pro kterou je ruská ústava jen cár papíru.

Každá zpráva o nespokojenosti v „druhém táboře“ občanů Ruska má proto pro ni nedozírnou hodnotu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…