„Lidé jako ona zabíjí jiné lidi!“ Muslimka se svěřila s děsivým zážitkem z londýnské restaurace

15.01.2017 8:08

Šestačtyřicetiletá Nahella Ashraf vyzývá ostatní ženy, aby se bránily obtěžování. Sama se prý stala terčem útoku přímo v restauraci v Londýně a podle jejích vlastních slov je jí jasné, že k podobnýn útokům dochází i na mnoha jiných místech Velké Británie. Sama se rozhodla promluvit o jednom večeru s přáteli v restauraci, když tu náhle k ní přistoupil cizí muž, začal na muslimku křičet a plivl na ni.

„Lidé jako ona zabíjí jiné lidi!“ Muslimka se svěřila s děsivým zážitkem z londýnské restaurace
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Násilnosti ze strany muslimů v Londýně jsou podle mnohých pravidlem

Muslimská žena Nahella Ashraf byla otřesena tím, co se může stát přímo v hlavním městě Velké Británie. Jednoho večera seděla s přáteli na jídle, s muslimským šátkem na hlavě. Dleli v restauraci asi tři čtvrtě hodiny a když dojedli, najednou se na paní Ashraf otočil elegantně oblečený muž, který seděl u jiného stolu za jejími zády.

„Chystali jsme se k odchodu, když tu náhle mě ten muž popadl za ruku a křičel na mě. Vzal mě za ruku a zdálo se mi, že mě chce zvednout z mé židle,“ popsala britskému deníku The Independent. Všechno se prý odehrálo strašlivě rychle. Co nejrychleji k nim prý dorazil muž z obsluhy a ptal se, zda je tu nějaký problém. „Jak jí tu můžete mít?“ křičel prý muž v restauraci. Následně se naklonil tak, aby na ženu viděl, a plivl na ni.

Obsluha se snažila muže vyvést z restaurace, ale agresor dál zesiloval hlas. „Lidé jako ona zabíjí jiné lidi,“ křičel. Zřejmě v narážce na muslimské teroristy.

Na místo dorazila policie, ale pokřikující muž mezitím odešel. Nahella Ashraf je přesvědčena, že se stala obětí nenávistného rasistického útoku a policie incident také šetří jako projev nenávisti, ale žena nechce skončit u toho, aby její incident šetřila policie. Věří, že podobné hrůzy musely zažít i jiné ženy a vyzývá je, aby už nemlčely. „Je důležité o tom mluvit,“ apelovala dáma na ostatní ženy.

Šestačtyřicetiletá muslimka by prý nikdy nevěřila, že se na veřejnosti může stát něco podobného. V minulosti slýchala nějaké pokřikování, ale nevěnovala mu pozornost. Nikdy se jí však nestalo, aby na ni někdo fyzicky zaútočil na veřejném místě.

Paní Ashraf deníku také prozradila, že její muslimští přátele pociťují jistý neklid. Aby ukázala, v čem tento neklid spočívá, podivovala se nad tím, proč novináři věnují tolik pozornosti tomu, jak se oblékají muslimské ženy, když si odívání jiných žen takřka nevšímají. Jako kdyby se muslimské ženy oblékaly po svém způsobu jen z donucení a nikoli z vlastní vůle. 

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…