Lži jak z Rudého práva, Dienstbier jezdí na koze. Přestřelka sociologa Hampla s Doležalem z Reflexu

01.07.2016 16:15

Sociolog Petr Hampl, který v minulosti figuroval v Bloku proti islámu a nyní společně s Martinem Konvičkou zakládá Alternativu pro Česko, zaslal redakci ParlamentníchListů.cz své vyjádření na články komentátora Jiřího X. Doležala na serveru Reflex.cz. Ty se mu podle Hampla nepovedly – ať již kvůli nulové znalosti problematiky, hromadě negativních emocí či spoustě špíny.

 Lži jak z Rudého práva, Dienstbier jezdí na koze. Přestřelka sociologa Hampla s Doležalem z Reflexu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hampl

„Tvrdím, že ministr pro likvidaci občanských svobod Jiří Dienstbier dostal další nápad, který by byl za jakýchkoliv okolností zbytečný, hloupý a škodlivý. Nicméně v současné situaci může ten nápad přinést obrovské komplikace a značná rizika,“ podotkl Hampl, který svým názorem ministra Dienstbiera původně rozčílil. Předmětem sporu je otázka, zda má každý muž, který se cítí aspoň trochu být ženou, právo domáhat se vstupu na dámské toalety, do dámských sprch atd. Hampl tuto otázku rozpoutal na svém facebookovém profilu, doplnil ji fotografií migrantů. A to si vzal právě na paškál i Jiří X. Doležal.

Původní text ZDE

„Sociolog naznačuje, že podle nových směrnic budou smět uprchlíci do ženských sprch. Ach jo...,“ podotkl ve svém komentáři Doležal. „Obrázek, který Hampl zveřejnil na svém Facebooku, mluví naprosto jasně, uprchlíci oslavují, že budou smět do ženských sprch, a tím ohrožují evropskou civilizaci. Protože jsem o Hamplem zmiňovaném nařízení trochu informován, musím konstatovat, že Hampl hrubě zneužil trpící, Bohem prokleté lidičky, kterých je v republice jen pár, ale kteří proto nejsou o nic méně politováníhodní. Zneužil je k politické lži a k rozdmýchávání fašistické xenofobie. Ne slovem, ale kombinací obrazů lže a klame veřejnost, a až si zase se mnou bude chtít dělat selfíčko jako nedávno na Palachově náměstí, kde jsme se potkali, tak mu naflušu do objektivu,“ podotkl Doležal s tím, že návrh ministra Dienstbiera se zcela jednoznačně týká transgender lidí. To jsou lidé, kteří požadují, aby ablace původních genitálií nebyla podmínkou úřední změny pohlaví. Doležal následně udělal s Hamplem i rozhovor, v němž jej však obvinil, že lže. I to Hampla rozlítilo a nyní se k celé věci vyjádřil.

Rozhovor najdete ZDE

„Pokud se někdo konzistentně chová a obléká jako žena, nenarazí na problém. Když si dojde na dámskou toaletu, použije kabinku a nikdo si nevšimne ničeho divného. A do dámských sprch nejspíš chodit nebude, protože nechce, aby ‚ostatní holky‘ viděly, že má mezi nohama něco velmi neženského. Problém je s těmi nesmírně vzácnými případy, které jsou chováním a oblékáním někde na pomezí. Takovému biologickému muži se opravdu může stát, že když vleze na dámy, dostane facku, kabelkou po hlavě nebo na něj nějaká žena zavolá ostrahu,“ myslí si. Naráží na to, že podle Dienstbiera neexistuje něco jako soukromí a neexistuje žádná oblast našeho myšlení a cítění, která by neměla podléhat vládní kontrole. „Tradičně bylo totiž akceptováno, že je soukromou věcí každého člověka, kým se cítí. A lidé taky věřili, že je nepřijatelné, aby vláda nařizovala svobodným občanům, koho mají považovat za ženu, koho za muže a u koho si nemají být jisti. Není snad soukromou záležitostí každého z nás, co si o tom myslíme?“ ptá se Hampl.

Podle jeho názoru se však naráží i na bezpečnostní problém. „Co se stane, když zavedete úpravu, která znamená, že každý, kdo prohlásí, že se cítí být ženou, a projde nějakou byrokratickou procedurou, musí být vpuštěn do dámských sprch, dámských šaten apod.? Není těžké si představit, že kromě výše zmíněných osob (připomíná, že jde o nesmírně vzácné případy) začnou nové možnosti využívat i týpci ujetí úplně jiným směrem. Zejména pro řadu násilníků, obtěžovačů  a okukovačů je to doslova dar z nebes,“ varuje Hampl, a trvá si tak na svém. 

„To nešťastné opatření přichází shodou okolností právě ve chvíli, kdy v Evropě dochází k bezprecedentnímu nárůstu sexuálního násilí. Základním impulzem je příchod masy kolonistů, kteří si s sebou přinášejí svou kulturu – včetně víry, že na sexuálním násilí vůči ‚nevěřící‘ ženě není nic špatného ani amorálního. A kdy je toto násilí tolerováno, bagatelizováno, omlouváno a kdy jsou oběti často vystaveny nátlaku a obviňování z rasismu. Navíc je jen otázkou času, kdy se začne velmi podobně chovat i část domácí populace,“ uzavřel s tím, že on sám za sebe bude dále trvat na zachování svobody projevu jako matky všech svobod a jako základní civilizační hodnoty. „I kdyby Dienstbier a Doležal na koze jezdili,“ připodotkl.

Celá reakce Petra Hampla ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…