„Má na tohle koule?“ Gregor před tisícovkami lidí na Václaváku potupil Fialu

16.09.2023 16:04 | Reportáž

Jedním z hlavních řečníků na protivládní demonstraci na Václavkém náměstí byl mladý politik, kritik EU a krajský předseda Svobodných Matěj Gregor. Ten pochválil desítky tisíc lidí na náměstí, že měly v dnešní době odvahu přijít demonstrovat. Fialu pak po kritice vyzval, aby si řekl o hlasy voličů znovu.

„Má na tohle koule?“ Gregor před tisícovkami lidí na Václaváku potupil Fialu
Foto: screen: Facebook
Popisek: Zakladatel a předseda hnutí Odchod.eu Matěj Gregor.

Dalším řečníkem byl Matěj Gregor, zakladatel a předseda hnutí Odchod.eu. Prohlásil, že protest je o všech nespokojených lidech, nejen o demonstrujících, tedy nejsou sami. Zmínil, že demonstrující by radši byli doma, ale jak mohou, když nemůžou věřit těm, co nám vládnou? Zmínil například slibované nezvýšení daní, zvýšené a rozšířené koncesionářské poplatky. „Vláda lže každý den, vede ČR dolů,“ uvedl Gregor. 78 % lidí – tolik vládě nevěří, odkázal se na průzkumy. A zmínil, že se jedná o jasný signál, co by se mělo stát. Petr Fiala by prý „měl mít koule a přihlásit se o ty hlasy znovu“. „Nedostal by jediné křeslo ve vládě,“ dodal.


Demonstrace Česko proti vládě.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29577 lidí
Uvedl, co slyší, když se baví s lidmi mimo svou bublinu, například s těmi, kteří se o politiku nezajímají. „Není alternativa, nechceme Babiše, nelíbí se nám, co slyšíme na demonstraci,“ říkají dotyční. Lidé se prý bojí jít do politiky a to se pěstuje dlouho. Nastínil, že to může být tím, jak se chovají vlády nyní, protože kdo by chtěl zdědit bilionový dluh? Šikovní lidé se tak nechtějí v politice angažovat.

Nestačí se zapojit jednou na demonstraci, změna musí přijít od nás, řekl Gregor. „Já se politikou neživím,“ připomenul. „Já tu jsem, protože si nedokážu představit, že bych tu založil rodinu a zplodil děti,“ zmínil svůj motiv pro účast na demonstracích. Chce prý spojovat, vyzval, aby lidé pořádali akce. Děkoval všem, přítomnost na demonstraci je podle něho důkaz odvahy, vytrvalosti a je známkou toho, že jim na jejich zemi záleží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak by mě vážně , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 16.09.2023 16:25:06
zajímalo co teď udělá zrádce Stredula,,Jakou barvu trika zvolí,Asi černou,,Ten člověk je ostudou odborů,,

|  12 |  1

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…