VIDEO „Merkelová“ si zahrála v homosexuálním klipu. V reklamě nebyla zneužita poprvé

24.07.2015 21:55

Německá kancléřka Angela Merkelová se znovu stala nedobrovolnou protagonistkou reklamy. Tentokrát jde o video, které propaguje partnerské svazky homosexuálů. Merkelová přitom dala najevo, že manželství je pro ni jen a pouze svazkem muže a ženy.

VIDEO „Merkelová“ si zahrála v homosexuálním klipu. V reklamě nebyla zneužita poprvé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

Magazín Straight zveřejnil video, na němž stojí u okna kancléřka Merkelová, poslouchá zprávy o tom, jak v Irsku občané odhlasovali manželství homosexuálů, když tu náhle k ní přistoupí jakási partnerka a zezadu ji obejme. Ale pozor, nejde o německou kancléřku, nýbrž o její polskou dvojnici.

„Chceme poukázat na tematiku manželství homosexuálů a samozřejmě pro ně získat paní Merkelovou,“ řekla zástupkyně časopisu Straight Eva Werleová. V Německu mohou homosexuální páry uzavírat registrovaná partnerství, ale ve srovnání s manželstvím nejde po právní stránce o srovnatelnou partnerskou vazbu. V registrovaném partnerství Němci např. nemohou adoptovat děti. A Merkelová jako konzervativní politička v minulosti nejednou prohlásila, že manželství je jen a pouze svazkem muže a ženy.

Stojí přitom za pozornost, že to není poprvé, co si „kancléřka“ nedobrovolně zahrála v reklamě. V roce 2003 ji v reklamě zneužila autopůjčovna Sixt. V roce 2009 se kancléřka nedobrovolně objevila i v reklamně výrobce spodního prádla Bruno Banani. Jak jinak než ve spodním prádle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…