„Miloš mi prdel", „Nejsem ovce z holdingu, sorry jako". Na Václaváku začala velká demonstrace

10.05.2017 18:30

V šest hodin večer odstartovala na Václavském náměstí v Praze demonstrace namířená proti šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi a prezidentovi Miloši Zemanovi- Na akci s názvem „Proč? Proto!! se sešlo podle prvních odhadů několik tisíc občanů, kterým se prý ani trochu nelíbí, jak se chová Andrej Babiš ve vládní krizi a do novin dává inzeráty, kde předstírá, že je umlčován, ačkoli si před pár lety koupil hned dva celostátní deníky a Rádio Impuls.

„Miloš mi prdel", „Nejsem ovce z holdingu, sorry jako". Na Václaváku začala velká demonstrace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti Andreji Babišovi nazvaná Proč? Proto!

Už před šestou hodinou v horní části Václavského náměstí sedělo několik set lidí a krátce po šesté už účastníci zaplnili dobrou polovinu Václavského náměstí. Svolavatelka akce na sociální síti Facebook zdůraznila, že jí nejde o podporu nějakého politika, ale o vyjádření odporu proti oligarchickým manýrům, které prý v této zemi prosazuje Babiš.  

„Možná by stálo za to říct trošku víc o tom, kdo jsme a proč jsme tuhle akci odstartovali, aby nevznikala zbytečná nedorozumění. Svolavatelem demonstrace jsem já, Šárka Fialová, jako občan. Šlo o spontánní nápad, který jsem dostala při pohledu na inzerát Andreje Babiše. Těsně po nahlášení pak s propagací hodně pomohl pan prezident svým chováním při jednání s premiérem. Nejedná se ale o podporu pro žádného politika. Jedná se o pokus na poslední chvíli dát najevo, že lidí, kteří nesouhlasí s oligarchickými manýry pana Babiše a slušným slovem nepojmenovatelným chováním pana Zemana, je opravdu hodně a že se právě teď utrhlo ucho pověstného džbánu. Konkrétní cíle akce se týkají pouze těchto pánů," napsala svolavatelka akce.

Lidé si s sebou do srdce Prahy přinesli nápisy s hesly jako „Miloš mi prdel" nebo „Nejsem ovce z holdingu, sorry jako". Jeden z účastníků má masku Andreje Babiše a honosí se heslem „Jsem agent Stb, největší příjemce dotací a největší pijavice České republiky". Někteří lidé se nebáli použít na transparentech namířených proti Babišovi použít i ostřejší slovíčka, jako třeba „prcat".

Nechybí ani velký transparent s letopočtem 1989 s obrázkem Miloše Jakeše a košem. Tvůrci transparentu odkazují na heslo Sametové revoluce Jakeše do koše a hned pod tím tímto heslem je rok 2017 s hláškou „Miloše, Babiše do koše".

Stejně pojaté demonstrace se konají také v Brně či v Plzni. Demonstrace byly svolány také v Českých Budějovicích či v Olomouci. Na náměstí Svobody v Brně také nechybí transparenty typu „Babiša do koša", „Ústava je víc než Miloš" a tak podobně. V Plzni se lidé sešli na náměstí Republiky.

Praze na Václavském náměstí účastníkům zazpíval známý folkový písničkář Jaroslav Hutka a další.

Dění na místě dále sledujeme...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Jan Rychetský

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…