"Miloši, už jdeme. Miloše do koše." Hlasitý pochod z podhradí míří k Hradu. Nesou si exkrement

28.10.2016 20:46

Poté, co v osm hodin večer skončila akce na Staroměstském náměstí, se lidé vydali na pochod na Hradčanské náměstí k soše T. G. Masaryka. V čele průvodu lidé nesou plastiku prezidenta republiky, tedy ona to byla jen hlava prezidenta, místo těla byl k soše připojen exkrement. Tato plastika budila pozornost turistů.

"Miloši, už jdeme. Miloše do koše." Hlasitý pochod z podhradí míří k Hradu. Nesou si exkrement
Foto: Radim Panenka
Popisek: Tomáš G. Masaryk

Akce na Staroměstském náměstí na oslavu státního svátku v podhradí skončila. Tato oslava však pokračuje „radostným pochodem“ k soše T. G. Masaryka na Hradčanském náměstí. V čele průvodu lidé nesou plastiku, ztvárňující hlavu prezidenta Zemana s tělem v podobě exkrementu. Tato plastika budí pozornost turistů, kteří početný průvod sledují.


(FOTO: Lucie Štěchová)

„Ať žije Masaryk! Ať žije demokracie,“ skanduje organizátor pochodu. Proud lidí mířící k soše prezidenta zakladatele jde na Hradčanské náměstí v povznesené náladě. „Láska a mír vítězí, láska a mír vítězí,“ provolávají lidé. Nad průvodem vlají české vlajky. V nesení plastiky Miloše Zemana se lidé střídají, zřejmě je poměrně těžká.

„Miloši, už jdeme, Miloši, už jdeme,“ volá dav. V čele průvodu se ocitá lékař Marek Hilšer, jeden z lidí, kteří jsou připraveni kandidovat v příští prezidentské volbě. Hilšer nese megafon a volá: „Pravda a láska na Hrad!“ „Pravda a láska,“ odpovídá mu dav. „Miloši, už jdeme, Miloši, už jdeme,“ ozývá se znovu. „Miloše do koše, Miloše do koše,“ volají také lidé. A skandování je stále hlasitější. „Miloši, končíme,“ skanduje dav cestou na Hrad.

Znovu a znovu zní hesla „Pravda na Hrad, pravda na Hrad“. Stejně tak se ulicemi nese mohutné volání „Pojďte s námi na Hrad“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…