„Muslimská verbeži!" Do rvačky v pražském metru se vložil český herec. FOTO jako důkaz

03.03.2017 8:51

Šestadvacetiletý muzikálový herec Ondřej Babor, jenž hraje v muzikálu Rocky, byl nucen užít v pražském metru pěstí. Zastal se ženy, která byla nucena vyslechnout si urážky o „muslimské verbeži". Informuje o tom bulvární deník Blesk. Báborovi za to teď hrozí vězení.

„Muslimská verbeži!" Do rvačky v pražském metru se vložil český herec. FOTO jako důkaz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní zásah, ilustrační foto

Za dobrotu na žebrotu! Na toto české přísloví si možná vzpomněl šestadvacetiletý muzikálový zpěvák Ondřej Babor hrající v muzikálu Rocky. Dnes večer bude mít muzikál premiéru. Zpěvák v něm ale nemusí hrát moc dlouho. V metru se totiž zastal ženy, která si byla nucena vyslechnout nevybíravé urážky kvůli šátku, který měla na hlavě.

„Nějaký muž v metru začal sprostě pokřikovat na paní v šátku, že je muslimka a ať se vší tou verbeží táhne z naší země," prozradil Bábor. „Ta paní byla vystrašená a vůbec nevypadala jako muslimka," doplnil. Zastal se jí prý jako jediný. 

Útočníka tím zřejmě rozlítil, protože muž k herci přiskočil a dal mu pár ran do obličeje. Bábor se však nedal, bránil se a agresora zpacifikoval. Následně na scénu vstoupila policie a Bábor byl nucen celých pět hodin incident vysvětloval. „Musel jsem s policisty na služebnu. Strávil jsem tam zhruba pět hodin. A taky jsem byl upozorněn, že mi hrozí trestní stíhání za napadení," prozradil herec.

Přitom prý nechtěl nic jiného, než jen pomoct ženě v nesnázích. 

Bábor vše dokumentoval také fotkami, které zveřejnil na svém facebookovém profilu.

Vyjádření Ondřeje Bábora na Facebooku:

Jedete si tak na konkurz do Karlína a v metru narazíte na muže, který křičí na ženu (muslimku) rasistické nadávky a výhružky. Když ho požádáte, aby přestal, napadne vás... Začnete se bránit a následně ho vyhodíte z metra ven... Když přijede policie, strávíte 4 hodiny na stanici. Poté, když dorazí výsledky útočníka z nemocnice, nařkne vás policie z nepřiměřené obrany a vyhrožují podmínkou... Takže, až se někdo z vás bude někdy muset bránit před agresivním rasistou, dejte si pozor, ať mu neublížíte...

Zúčastnit se konkurzu mi sice útočník zabránil, ale představení se mi naštěstí stihnout podařilo ;-)

Krásná neděle, co? Snad máte lepší... Přeji hezký den :)

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…