Muslimský starosta Londýna zakazuje plakáty s odhalenými ženami

14.06.2016 14:24

Londýnský starosta Sadiq Khan se rozhodl pro pro mnohé radikální krok. Chce zakázat kontroverzní reklamy, které na lidi kladou nerealistická očekávání. Podle něj jsou nepřijatelné a vyvolávají na lidi zbytečný nátlak. Informuje The Independent.

Muslimský starosta Londýna zakazuje plakáty s odhalenými ženami
Foto: pixabay.com
Popisek: Londýn

„Jako otec dvou náctiletých děvčat jsem extrémně znepokojen tímto typem reklamy, který ponižuje lidi, především ženy, a nutí je stydět se za svá těla. Je na čase tomu učinit přítrž,“ řekl Khan a dodal, že by se nikdo neměl cítit být pod tlakem kvůli nerealistickým očekáváním, pokud cestuje městskou hromadnou dopravou.

Jednou z kontroverzních reklam, kterých se Khanovo rozhodnutí týká, je i reklama na e-shop Protein World, která zobrazuje štíhlou dívku v bikinách s textem „Je vaše tělo připraveno na pláž?“ a odkazem na přípravky podporující hubnutí a náhražky stravy.

Khan chce, aby londýnský dopravní podnik (TfL) založil pracovní skupinu, která by měla kontrolovat reklamu v MHD.

Celý text zde

Graeme Craig z TfL, který má reklamu v MHD na starosti, však uvedl, že to není tak jednoduché, jelikož se jejich reklamní prostředí liší od toho televizního, tištěného a elektronického. „Naši zákazníci prostě nemohou jednoduše vypnout či otočit list, pokud se jich reklama dotýká či je rozrušuje, a my máme povinnost, aby její verze odrážela toto unikátní prostředí,“ uvedl a dodal, že jeho cílem je podpořit „skvělou reklamu, která angažuje lidi a zlepšuje dopravní síť“.

TfL přitom představuje jednu z nejvýnosnějších reklamních ploch na světě, „s předpokládaným ziskem přes 1,5 miliardy liber v následujících osmi a půl letech“.

K cestujícím využívajícím londýnskou hromadnou dopravu se totiž dostane na 12 000 reklam ročně, s dosahem milionů lidí denně. Jen za období od dubna 2014 do března 2015 totiž využilo služeb TfL více než 4 miliardy lidí, ke kterým se tak reklama dostala.

reklama

autor: spa

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …