„Nagygate“ na prknech, která znamenají svět. Se psy i jehovisty

06.07.2013 14:54

Režisér a dramatik Tomáš Svoboda před časem přivedl na divadelní prkna „Blonďatou bestii“, satirickou hru, jež se inspirovala v kauze poslankyně Kristýny Kočí. V září slibuje uvedení nové divadelní hry, jejíž ústřední postavou tentokrát bude „mocná“ Jana Nagyová. Informuje o tom server Lidovky.cz s tím, že ve hře nebude chybět ani role premiéra v demisi Petra Nečase, paní Nečasová, psi a jehovisté.

„Nagygate“ na prknech, která znamenají svět. Se psy i jehovisty
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Zadržená Jana Nagyová putuje do vazební věznice

Základem nového představení bude motiv ze známé absurdní hry Král Ubu. "Herecké obsazení a způsob zpracování Krále Ubu si zatím necháme pro sebe, mohu jen prozradit, že Matkou Ubu bude Miroslav Šlouf," informoval Svoboda o využití postavy bývalého předsedy pražských zemanovců Šloufa, který je považován za jednoho z hlavních strůjců Zemanova zvolení hlavou státu.

V divadle si diváci vyslechnou dialogy inspirované policejními odposlechy. Zřejmě se můžeme těšit na drama lásky, které přeroste v mnohem větší aféru. Svoboda v této souvislosti vzpomíná také na někdejší agenturu šéfa Věcí veřejných Víta Bárty ABL (dnes M2C). „Paní Nagyová měla použít firmu ABL a bylo by všechno v pořádku," poznamenává Svoboda. Nesmíme zapomínat ani na to, že láska ovlivňuje politické dění, co svět světem stojí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…