,,Napadla jste ji! Máme to natočený!“ Babišovci vyrušeni. A už se naštvali

07.07.2022 7:41 | Ze sítí

Expremiér Andrej Babiš (ANO) nedávno v rámci své předvolební kampaně po republice navštívil i Domažlice a na svých sociálních sítích sdílel příspěvky, z nichž by se dalo nabýt dojmu, že šlo o pokojné setkání s jeho příznivci. Na pozadí akce se však odehrály dosti dramatické chvíle mezi jeho příznivci a odpůrci. „Co si to dovolujete? Jste normální?“ „Vy jste ji napadla! Napadla jste ji!“ znělo domažlickým náměstím a vypadalo to i na „zavolání rychlé“. Vše je zdokumentováno na videu.

,,Napadla jste ji! Máme to natočený!“ Babišovci vyrušeni. A už se naštvali
Foto: Facebooková skupina Jízda pro svobodu a demokracii
Popisek: Setkání Babiše v Domažlicích pokojné rozhodně nebylo

Anketa

Co vy a letní dovolená?

hlasovalo: 6142 lidí
Video, jež se objevilo ve facebookové skupině „Jízda pro svobodu a demokracii“, v níž se v minulosti objevovaly příspěvky podporující činnosti Milionu chvilek, obsahuje krátký úryvek z konfrontace na místě Babišova setkání. Na to, aby se dala označit atmosféra na místě za „hutnou“, však i méně než dvouminutová stopáž stačí.

„Nešahejte na mě! Můžete si odstoupit?“ začne se vymezovat jedna z přítomných žen před Babišovým shromážděním proti postaršímu muži v pruhovaném triku, jenž se jí zřejmě snaží domluvit, aby setkání Babiše se svými příznivci nenarušovala hlasitým pískáním píšťalkou. Nevede si však úspěšně.

„Fííí, fúúú,“ ozývá se zvuk z hlučné píšťalky, kterou demonstrantka využívá k znepříjemnění Babišova mítinku s jeho příznivci. „Nepískejte. Píská mi v uchu,“ snaží se jí opět muž domluvit a po chvíli opět zkouší píšťalku ženě odebrat.

„Jste hnusnej jako ten dědek zkurvenej, slovenskej estébák,“ schytá za to od další z přítomných demonstrantek. „Káčo pitomá,“ vrátí se ženě z davu.

Mezitím se podaří jedné z Babišových příznivkyň zmocnit píšťalky, kterou odhodí směrem k pódiu, přičemž trefí jeden z reproduktorů. Demonstrující píšťalkářka však již vytahuje náhradní. Než ale pořádně stihne vyloudit vysoký tón, vrhne se na ni příznivkyně Babiše a ženy už jsou v sobě.

„Co si to dovolujete? Jste normální?“ začne řvát dav. Účastnice setkání nakonec odchází ze šarvátky s pochroumanou rukou a se zděšeným výrazem začne křičet, že si „zavolá rychlou“.

„Ale vy jste ji napadla! Napadla jste ji! Máme to natočený!“ začnou ji demonstranti okřikovat, po čemž se jí ujímá Babišův příznivce v pruhovaném tričku a odvádí ji na stranu.

A pak již opět náměstím zní pískání. „Nás z toho bolí uši, nepískejte tady,“ snaží se demonstrantku přítomní na mítinku přesvědčit. Někteří však místo slov volí fyzickou sílu a snaží se píšťalky zmocnit. „Nenapadejte mě,“ přestane žena v tu chvíli s pískáním a ohradí se.

Pak ale již zase pokračuje a z davu se jen ozývají povzdechy: „Jak může ta kráva rušit sto lidí…“

Videa z Babišova setkání si povšiml také řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS) a poznamenal k němu, že ví, kdo byl onen muž v pruhovaném triku. „Pruhované tričko bývalý fízl, otec místostarosty za ANO v Domažlicích,“ napsal pod video.


 

Místostarostou za ANO je v Domažlicích Radek Wiesner.

Přestože se mnozí domnívají, že Babiš cestuje do českých měst v rámci kampaně před oznámením své kandidatury na prezidenta, lídr největšího opozičního hnutí něco takového odmítá. Babiš tvrdí, že jde o „kampaň, kterou dělá v rámci zářijových komunálních a senátních voleb pro hnutí ANO“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

18:29 Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

Povolební vyjádření herečky a diplomatky Magdy Vášáryové o tom, že vítěznou stranu Směr-SD volila i …