„Ne Trumpovi, ne válce!“ V Londýně protestují tisíce lidí

04.02.2017 14:58

Agentura Reuters hlásí, že před americkou ambasádou v Londýně protestují tisíce Britů proti Donaldu Trumpovi. Občanům království se ani za mák nelíbí politika 45. prezidenta USA, který zakázal vstup na půdu USA muslimům ze sedmi zemí.

„Ne Trumpovi, ne válce!“ V Londýně protestují tisíce lidí
Foto: pixabay.com
Popisek: Londýn

V sobotu protestují před londýnskou ambasádou Spojených států tisíce lidí. K oknům budovy se nesl křik, kterým chtěli dát lidé vědět, že se jim ani za mák nelíbí exekutivní příkaz 45. prezidenta USA zakazující vstup do USA muslimům z několika zemí. Tento příkaz je časově omezen. Ani prezident USA však není všemocný, což mu dal pocítit soud  v Seattlu, který část jeho nařízení s okamžitou platností zrušil.

Celou zprávu o protestech naleznete zde

Demonstranti nesou transparenty s nápisy „Ne Trumpovi“ nebo „Ne válce“. Nechybí zde ani skvrny rudé barvy symbolizující krev. Lidé mají za to, že Trumpův zákaz bude v konečném důsledku stát život mnoha dalších lidí, kteří by jinak mohli prchnout kupříkladu před válkou v Sýrii a najít útočiště v USA.

Své vlastní premiérce Therese Mayové dávají Britové za vinu, že toto Trumpovo legislativní nařízení okamžitě a dostatečně hlasitě nezkritizovala. Vyzývají také premiérku, aby nerozvíjela zvláštní vztahy s USA, pokud se nový šéf Bílého domu chová takhle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…