Ne, pane Babiši. Šéf ANO dostává omluvenky od hvězd, které přemlouval ke kandidatuře. Zato Gazdík tahá úlovek

12.11.2015 8:47

Ač do krajských voleb zbývá ještě rok, strany už čile shánějí lídry na hejtmany. Nejvíce aktivní je dle Hospodářských novin Andrej Babiš, pro jehož hnutí ANO to budou první regionální volby. Zatím prý ale dostává hodně odmítnutí.

 Ne, pane Babiši. Šéf ANO dostává omluvenky od hvězd, které přemlouval ke kandidatuře. Zato Gazdík tahá úlovek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš v pořadu OVM

Hospodářské noviny uvádí, že Babiš nejvíce přemlouvá své příznivce z byznysu. Majitel Student Agency Radim Jančura, senátor a majitel firmy Juta Jiří Hlavatý i vlastník budějovického Koh-i-nooru Vlastislav Bříza však nabídku kandidovat za hnutí ANO odmítli.

Lépe prý Babiš dopadl v Plzeňském kraji, kde se zřejmě lídrem stane podnikatel Miloslav Zeman, majitel společnosti Inel, jež se zabývá elektronikou a telekomunikacemi. Úspěšný byl i v Moravskoslezském kraji, kde přemluvil ke kandidatuře rektora ostravské Technické univerzity Ivo Vondráka.

Známé osobnosti loví i další strany. Starostové oslovili šéfku Státního úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB), která již za STAN vykonává politickou funkci – je starostkou středočeské obce Pyšely. „Teprve se o tom bavíme. Jako možnou variantu vidím, že bych byla na krajské kandidátce, ale nikoliv na prvním místě. Tam musí být ten, kdo skutečně usiluje o hejtmanský post,“ vysvětlila Drábová Hospodářským novinám.

Velkou rybu ulovila do sítě ČSSD. V Plzeňském kraji chce nasadit jako lídra Josefa Bernarda, spolumajitele Škody Transportation. Řadoví členové ho prý zkraje odmítali, dnes už má Bernard podporu většiny okresů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…