„Ne, tohle neříkejte. To nesmíte!“ Rozhovor s občanem KLDR skončil šokem

28.10.2017 9:38

Jen velmi zřídka se podaří západním médiím získat rozhovor s občanem komunistické Severní Koreje. Redakci německého magazínu Focus jej nyní poskytl člen Severokorejského mírového výboru Ri Chung. Jeho názory a postoje více než jasně vyjadřují až neuvěřitelný vliv komunistické propagandy.

„Ne, tohle neříkejte. To nesmíte!“ Rozhovor s občanem KLDR skončil šokem
Foto: pixabay.com
Popisek: Památník korejské války v Soulu

„Neumíme si představit život bez našich velkých vůdců. Osvobodili nás od nadvlády Japonska a plní veškeré naše sny. Umožňují nám svobodně žít v nezávislé zemi. Naše země je sice malá, ale velmi hrdá. V minulosti jsme však byli slabí a často se dostávali do područí silnějšího. To je již naštěstí pryč, a to díky našim skvělým vůdcům, jaké jsme za těch 5000 let naší historie prostě neměli,“ tvrdí Ri Chung.

Samotný Ri Chung považuje za vyloučené, že by jeho země mohla existovat bez zmiňovaných „skvělých vůdců“. „To by nefungovalo. Žádná země se nemůže stát bez vůdce mocnou a hrdou. Od svého narození cítím úzké sepětí se stranou a našimi vůdci: Jsme taková jedna velká rodina,“ tvrdí muž a tvrdě odmítá přítomnost amerických vojenských jednotek na Korejském poloostrově. „Pro mě jsou to samozřejmě okupanti. Jižní Korea je kolonií USA.“

Ri Chung rovněž sdílí názor politických vůdců země, kteří považují za nutné mít k dispozici jaderné zbraně. „Země neschopná odstrašit svoji silou potenciální nepřátele nemůže sama sebe nikdy ubránit. Podívejte se, jak dopadly jiné a slabší země. Na takové země přesně útočí Spojené státy. My jsme hrdí, že disponujeme takovou vojenskou silou. Zaručuje nám to, že se nikdy nestaneme kolonií jiné země,“ má jasno Ri Chung.

„Jaderné testy přitom provádějí pravidelně i jiné státy. Ale vytýkáno je to veřejně jen Severní Koreji. My své zbraně použijeme jen v případě, že nás budou nepřátelé ohrožovat,“ vysvětluje Ri Chung s odkazem na pravidelná vojenská cvičení Američanů a jejich spojenců ve vodách nepříliš vzdálených od KLDR. „Jak by jiné země reagovaly, kdyby je jejich sousedi tímto způsobem ohrožovaly. Pokud jde o obranná cvičení, proč neprobíhají v amerických vodách?“

Ačkoli se rozhovor nesl v poměrně klidném tónu, v jeho závěru korejského občana zachvátila po dotazu německého redaktora panika. „Tohle nikdy neříkejte. Tohle opravdu už nikdy víc neříkejte. Naši vůdci vyžadují respekt. Nikdo o nich nebude za mé přítomnosti tímto způsobem mluvit. Vůdce KLDR nosíme v našich srdcích. Respektujeme je a cítíme se s nimi úzce propojeni. Nevím, jak jinak bych vám to vysvětlil,“ odpověděl Ri Chung na dotaz, jestli se mohou vůdci jeho země mýlit.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…