„Nějaká ku... do mě zacouvala," řekl Janoušek po sražení ženy

29.04.2014 14:45

Lobbista Roman Janoušek měl těsně po dopravní nehodě, při které srazil ženu, znatelné problémy s vyjadřováním i artikulací. V telefonátech se známými sváděl incident na sraženou Vietnamku. Vyplynulo to z policejních odposlechů, které dnes na návrh státní zástupkyně veřejně přehrál předseda soudního senátu Tomáš Kubovec. Policisté podnikateli po nehodě naměřili dvě promile alkoholu v dechu, odběr krve však Janoušek odmítl.

„Nějaká ku... do mě zacouvala," řekl Janoušek po sražení ženy
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Podnikatel Roman Janoušek

Lobbista krátce po svém zadržení na ulici telefonoval střídavě se spolupracovnicí Annou Tesařovou a s manželkou Simonou, po které chtěl přivézt doklady. Situaci zlehčoval a označoval ji za „boudu". „Čtyři sta novinářů, 18 policejních vozů. Normálně to je hrozná prdel tady," uvedl mimo jiné.

Kauza muže, jenž bývá označován za jednoho z pražských „kmotrů", se táhne přes dva roky

„Nějaká kunda do mě zacouvala," popsal incident. „Ona se rozjela, nabourala do mě," tvrdil známým. Ženu popisoval jako „nějakou Asiatku, Vietnamku nebo Číňanku, velkou metr padesát". Jindy o ní mluvil jako o „cigošce". „Hodila šipku na kapotu," popsal. Více než samotnému sražení ženy se ale v hovorech věnoval tomu, že má nabourané své luxusní auto.

Kauza muže, jenž bývá označován za jednoho z pražských „kmotrů", se táhne přes dva roky. Janoušek, kterému po nehodě policisté naměřili v dechu přes dvě promile alkoholu, havaroval 23. března 2012 ve Vyskočilově ulici v Praze.

Svým vozem nejprve narazil do auta před sebou, kolizi neřešil a pokračoval v jízdě. Když na následující křižovatce zastavil na červenou, jedenapadesátiletá řidička nabouraného vozu se postavila před jeho vůz. Obžaloba uvádí, že lobbista ženu vietnamské národnosti následně srazil a z místa nehody ujel.

Lobbista se hájí tím, že žena stála vedle jeho auta, on ji neviděl a zachytil ji jen zpětným zrcátkem. Tuto verzi však dnes u pražského městského soudu popřeli znalci z Ústavu soudního inženýrství Vysokého učení technického v Brně, kteří v případu vypracovali revizní posudek z oboru silniční dopravy.

Za pokus o vraždu a ohrožení pod vlivem návykové látky podnikateli hrozí až 18 let vězení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…