„Nejsem děvka“ Šlechtová: Vztekala se kvůli Albrightové i Babišovi. Teď peprně promluvila

19.03.2019 7:10

Někdejší ministryně pro místní rozvoj a ministryně obrany za hnutí ANO Karla Šlechtová před pár dny upoutala pozornost české veřejnosti prohlášením, že politika je svinstvo a hnus,k němuž přidala i sprosté slovo. Teď své ostré prohlášení ještě rozvedla.

„Nejsem děvka“ Šlechtová: Vztekala se kvůli Albrightové i Babišovi. Teď peprně promluvila
Foto: www.karlaslechtova.cz
Popisek: Karla Šlechtová, exministryně obrany

Karla Šlechtová před pár dny bouchla do stolu. Na sociální síti Facebook uveřejnila prohlášení, v němž se mimo jiné nacházelo i anglické slovíčko „Fuck“. Sdělila národu, že politika je svinstvo, hnus a že se v politice lže.

Anketa

Kdo v posledních letech nejvíc uškodil ODS?

23%
71%
2%
hlasovalo: 14240 lidí

V rozhovoru pro Seznam Zprávy své prohlášení ještě rozvedla. Dáma je přesvědčena, že je zdravé se čas od času pořádně naštvat, když k tomu máte dobrý důvod. Ona ho prý rozhodně měla. Jednak byla na pohřbu a pomáhala komusi v době úmrtí blízké osoby. Pak ji také zvedl ze židle fakt, že při vystoupení Madeleine Albrightové na Pražském hradě u příležitosti 20. výročí vstupu České republiky do NATO  byl prakticky poloprázdný dál. Ale Šlechtovou rozčílily i další věci. Třeba skutečnost, že dnes vláda Andreje Babiše (ANO) vyzývá k šetření, když se ještě nedávno tvrdilo, že peněz je dost a ministři mohou rozdávat. A rozčílilo ji i to, jak probíhalo jednání ve Sněmovně o mýtu.

„Nejsme stroje,“ podotkla s tím, že i politik má právo se naštvat. „Já se domnívám, že politika by pořád mohla být čistá, a ne jen takový špinavý byznys, jakým v podstatě je,“ pokračovala.

Nechtěla však prozradit, koho měla konkrétně na mysli, že lidé v politice lžou. „Já určitě nebudu konkrétní, že ten lhal o tom a podobně, protože za vlastně ty čtyři roky působení v politice, nebo 4,5 roku, bych mohla jmenovat snad každého, kdo kdy někde lhal nebo kdo kdy něco řekl. Já bych si přála, aby občané opravdu věděli, co se s naší zemí prostě bude dít do budoucna, abychom nejeli tuto zemi jenom na nějakých PR nebo stávajících průzkumech,“ uvedla.

Přála by si, aby kabinet řešil problémy systémově. Vláda Andreje Babiše podle jejího názoru trochu zaspala, pokud jde o ochlazení české ekonomiky, protože už vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD) prý věděla, že k tomuto ochlazení dojde, a teď najednou se všichni ministři tváří, jak jsou překvapení.

Sama se navíc setkala s tlakem lobbistů, kteří stojí o peníze ze státního rozpočtu a o dotace z EU a tlačí na resorty, aby tyto peníze dostali. Hnutí ANO v roce 2013 přitom slibovalo, že tuto situaci změní.

„Kritizovala jsem politiku a mnohé politiky, ale ne všechny. Myslím si, že politik musí být mravný a že tam ta etika musí být,“ řekla jasně. Z politiky se však odejít nechystá. Až do konce volebního období hodlá hájit zájmy občanů České republiky.

Pokud jde o hnutí ANO, zdá se jí, že se poměrně rychle změnilo v tradiční politickou stranu. Vláda podle ní prodává jen své pozitivní úspěchy, ale dáma by také ráda slyšela, co se stalo s problematickými věcmi, které se řešily už za časů expremiéra Bohuslava Sobotky. Kabinet by měl řešit všechno důležité, a to systémově. „Velice ráda dám seniorovi úplně všechno a budu pro to hlasovat, ale kde se na to vezme za těch deset let?“ zeptala se.

Poté se ještě jednou vrátila k tomu, proč se před pár dny tak naštvala, přičemž přitom významně gestikulovala rukama. „Já nesnáším lži. Já prostě opravdu nesnáším lži. Nemám to ráda. Nemám ráda, i když se fabuluje. Pokud někdo něco chce říct, tak ať to řekne. Pokud někdo má problém něco říct, tak evidentně za tím prostě něco je. Víte, když se vám to nakumuluje od těch různých věcí, od mé soukromé události, přes konjunkturu, recesi a slibujeme a šetříme podobně, teď Kapsch a to mýto,“ rozčilovala se.

„Já si snad nepamatuji za Sobotkovy vlády, že bychom na nějakém jednání neřešili mýto. Tam stačí, aby si novináři i policie stáhli materiály, které jsou k dispozici na vláda.cz. Nebo se doptali ministrů a úředníků, kteří u toho byli,“ vyzvala média.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…