"Největší přesídlovací program na světě." Toto má v plánu britská vláda s uprchlíky

21.04.2016 19:49

Velká Británie se rozhodla masivně rozšířit svůj dosavadní přesídlovací program pro uprchlíky. K původně plánovaným 20 tisícům uprchlíků přibudou další tři tisíce lidí, které hodlá země přijmout z uprchlických táborů na Blízkém východě. Informuje web Sky news.

"Největší přesídlovací program na světě." Toto má v plánu britská vláda s uprchlíky
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Cameron

Nový přesídlovací program Velké Británie se soustředí především na děti, které jsou v ohrožení života či jim hrozí nebezpečí zneužívání. Informace plyne z vyjádření ministerstva vnitra.

Na rozdíl od již oznámených dvaceti tisíc uprchlíků však tyto nové nebude brát z uprchlických zařízení po Evropě, nybrž přímo z těch, které se nacházejí v zemích Blízkého východu.

Všechny tyto děti by měly být do Británie přesídleny do roku 2020 stejně jako v případě již dříve plánovaného přesídlování během operace, kterou britská vláda označila za „největší přesídlovací program na světě“.

Podle britského ministra pro imigraci Jamese Brokenshirea je vláda připravená poskytnout podporu a asistenci mnoha zranitelným dětem, „které byly nespravedlivě vystaveny pokračující humanitární krizi“.

„Vždy jsme jasně tvrdili, že pro valnou většinu zranitelných dětí je lepší setrvat v jejich hostitelských zemích v regionu, jelikož tak se mohou opět shledat se svými rodinami. Nicméně jsou zvláštní okolnosti, při kterých je v zájmu dítěte nejlepší jej přesídlit do VB,“ dodal.

Podle labouristky Yvette Cooperové však nejde o nic nového, jelikož přesně tohle britská vláda tvrdila už v lednu a zatím k ničemu nedošlo.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …