"Nejznámější celník" Šlachta vypovídal před poslanci. Bylo to prý hodně dusné, řádil i na tiskovce

11.11.2016 9:09

Další jednání poslanecké vyšetřovací komise k reorganizaci policie, která ve středu vyslechla již podruhé bývalého šéfa protimafiánského útvaru a hlavního kritika změn ve sboru Roberta Šlachtu, provázelo značné dusno. Píše o tom dnešní Právo.

"Nejznámější celník" Šlachta vypovídal před poslanci. Bylo to prý hodně dusné, řádil i na tiskovce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

„Odcházím mírně rozladěn, některé dotazy některých poslanců byly osobního rázu,“ tak podle Práva komentoval svůj výslech plukovník, který po odchodu od policie nedávno nastoupil do vedení Celní správy.

Řada otázek prý nesouvisela s reformou policie, ale s tím, „kdy a kde co řekl“.

Šlachta poslancům rovněž navrhl další svědky, dorazit by podle něj měli jeho někdejší podřízení, kteří stejně jako on odcházejí od policie, aby vysvětlili, proč už nechtějí u policie pracovat.

Jak list dále píše, šéf komise Pavel Blažek (ODS), který Šlachtu označil za nejznámějšího celníka, se ale na příval dalších svědectví příliš netvářil. Řekl, že o návrhu musí teprve poslanci rozhodnout. „Procesní ekonomie nám velí nepřehánět to,“ cituje Právo Blažkova slova.

Šlachta také, jak dále list píše, nevěřícně kroutil hlavou nad tím, že komise dříve vyslechla někdejšího ministra vnitra Martina Pecinu a exšéfa Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Ivana Bílka.

Oba totiž komisi řekli, že se o reformě policie mluvilo ve vedení sboru již v minulosti a nebyla to akce vzniklá narychlo letos, jak tvrdí kritici reorganizace, podle kterých bylo účelem změny sesadit právě Šlachtu.

Tvrzení Peciny a Bílka plukovník Šlachta zpochybnil, píše list. „Informace, které byly v médiích od některých lidí, nejsou pravdivé a nesouhlasím s nimi. Plně si stojím za prací ÚOOZ a za lidmi, kteří tam pracovali,“ cituje deník Šlachtova slova.

Šlachta tak reagoval na spekulace o tom, že za jeho působení postupoval útvar v některých případech v rozporu se zákonem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…