„Někdo“ podal Trumpovi pomocnou ruku. Kurdský lékař se ohlíží za chemickým útokem v Sýrii

15.04.2017 20:53

To, co se odehrává mezi USA a Ruskem kolem Sýrie, je svérázná komedie a to ryze účelová, kvůli vnitropolitické situaci v USA, konkrétně kvůli podezření prezidenta Trumpa z „důvěrných – nežádoucích“ vztahů s Ruskem, píše na svém blogu na serveru iDnes.cz kurdský lékař, překladatel a bojovník za práva Kurdů Yekta Uzunoglu.

„Někdo“ podal Trumpovi pomocnou ruku. Kurdský lékař se ohlíží za chemickým útokem v Sýrii
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Doktor Yekta Uzunoglu, velký bojovník za práva Kurdů.

Kdo onu bombu s jedovatý plynem v Sýrii na civilní obyvatele shodil, není podle Uzunoglu skutečně až tak podstatné, podstatné je, proč to udělal. Ten, kdo bombou s chemickými zbraněmi na obyvatele zaútočil, mohla být klidně i syrská armáda na základě rady Ruska. Nebo „povstalci“ na základě rady dvou amerických agentů působících v terénu. Ale první varianta mně připadá „bezpečnější“ řešení pro hráče, i když na straně Západu se nikdy neví, kdo a co může na koho „prásknout“, píše Uzunoglu.

  • Celý text je ZDE

Trump podle něj potřeboval pomocnou ruku. A tak, jak se zdá, „někdo“ mu ji podal. Dle všeho tato bomba, tato chemická zbraň, splnila svůj úkol, domnívá se Uzunoglu. Vytlačila totiž kdejaké diskuse o nežádoucím „důvěrném“ vztahu Tumpa s Ruskem. Hráči hráli lépe než hollywoodské hvězdy, podotýká Uzunoglu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…