„Neplačte, sami jste si to zavinili!“ Český cestovatel je zklamán nemyslícími lidmi. A proto nepůjde do politiky

14.04.2019 10:46

Dobrodruh Dan Přibáň, jenž s trabanty objel Zemi, sice říká, že by ho politika bavila, ale lidé si jej nezaslouží. V rozhovoru pro DeníkN.cz také uvedl, že svět se zmenší, až si ho člověk osahá.

„Neplačte, sami jste si to zavinili!“ Český cestovatel je zklamán nemyslícími lidmi. A proto nepůjde do politiky
Foto: Repro ČRo Plus - Youtube kanál
Popisek: Cestovatel Dan Přibáň, který projel Afriku žlutým Trabantem

„Jsem strašně zklamaný z toho, jak lidi nemyslí. Pro politiku mi chybí zápal. Zní to blbě, ale ty lidi si nezaslouží, abych pro ně něco dělal. Na to si moc vážím svého času, než abych ho do nich vkládal. Proč bych to dělal pro někoho, kdo o to nestojí,“ sdělil mimo jiné v rozhovoru. 

Anketa

Dokdy bude trvat Evropská unie?

hlasovalo: 8824 lidí

Hovořil také o tom, že byl opravdu na všech cestách osmi mužů, které podnikali se žlutými trabanty. A vždycky byl náčelník. A ostatní ho podle jeho slov nikdy nechtěli svrhnout. „Je to zajímavý, ale nějak to funguje. Nevím, jestli bych to dokázal vysvětlit a naučit, aby vás lidi brali, i když na ně nemáte žádný mocenský páky, ale ustál jsem všechny cesty. Nadávají, remcají, řeší, co by udělali líp, občas pomlouvají, ale s tím musí počítat kapitán každý lodi," poznamenal Přibáň. 

Původní text ZDE.

„Chlapi se mezi sebou postrkují a dohadují, ale když se má vyjít na kopec, makají, aby tam vylezli první. Síla ega v tomhle funguje, přestanou remcat a jdou. S holkama to tak snadno nefunguje. Celkem rozumně říkají, že je dost jedno, kdo bude někde první, a nevidí moc smysl ani v tom, někam dojet jen proto, aby se tam dojelo, potřebují nějaký racionální důvod,“ zmínil dále cestovatel. 

Dodal, že si všiml, že lidé by často chtěli dostávat jasné pokyny. „Je to pro ně asi jednodušší, neleží na nich pak zodpovědnost, jenže mně to nedává smysl. Možná i proto se mnohým lidem obecně stýská po nějakém autoritativním režimu,“ dodal Přibáň.

A k jakému poznání došel na cestách? „Všude jsou lidi hodní, ale i pěkný zmrdi, co vás chtěj ojebat. Jediné, co mě napadá, že se mi svět brutálně zmenšil,“ podotkl s tím, že sám sebe si dovede představit kdekoliv na světě. „Bohužel docela velká a silná skupina lidí si myslí, že všechno ví a všechno viděli a všechno je jim jasný, protože viděli nějaký video sdílený Tomiem Okamurou, ale myslím, že svět se zmenší až tehdy, když si ho osaháte. Vždycky jsem byl spíš nastavený, že nevím nic, než že všechno vím a nic mě nepřekvapí,“ dodal. 

Anketa

Prospívají Piráti české politice?

hlasovalo: 28865 lidí

Závěrem se vyjádřil i k tomu, že rád diskutuje na facebooku. Někdy toho však má až po krk. „Jsem smutnější a unavenější, když vidím furt dokola, že na světě převažují lidi, kteří se o věci kolem sebe nechtějí zajímat a jsou strašně manipulovatelní. Přemýšlím hodně o mazání příspěvků na sítích, na jednu stranu se mi to strašně příčí, ale když vidím, jak může být masa zmanipulovatelných zabedněných lidí nebezpečná, říkám si, že je potřeba alespoň to nejhorší korigovat. Ta omezenost je strašná. Omezenost v původním slova smyslu – omezený rozhled, omezený přístup k informacím, omezené vidění. Tolik lidí je líných myslet…“ řekl, že ale diskutuje dál, neboť konfrontace s jinými názory je hrozně užitečná.

Do politiky se však zatím nechystá. „Jsem strašně zklamanej z toho, jak lidi nemyslí. Nechce se mi něco dělat pro nemyslící lidi, chci dělat něco pro sebe a pro ty myslící,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…