Novinář si popovídal s bratrem Tomia Okamury. Voličům šéfa SPD z toho možná praskne počítač

09.12.2015 7:38

„Když se mi na prahu objeví zbědovaný člověk, musím mu pomoci bez ohledu na národnost, náboženství. Jinak bych přestal být Evropan, člověk,“ řekl v dnešním rozhovoru s MF Dnes starší bratr šéfa SPD Tomia Okamury Hayato. Jeho pohled na uprchlíky je tak zcela jiný než jeho bratra. Hayato totiž také věří, že příchod iráckých křesťanů by české společnosti pomohl. Sám je hluboce věřící katolík.

 Novinář si popovídal s bratrem Tomia Okamury. Voličům šéfa SPD z toho možná praskne počítač
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Podle svých slov má pro uprchlíky větší pochopení i kvůli tomu, že imigraci zažil on sám i jeho korejský dědeček, který byl ekonomickým migrantem. „Ale zpátky k těm dnešním uprchlíkům. Projekt Generace 21 je přece adresná pomoc skupině křesťanů, kteří se ocitli ve velmi těžké situaci, byli vyhnáni ze svých domovů, přišli o majetky, žijí v těžkém provizoriu. Za tím není žádná teoretická úvaha, ale pomoc konkrétním lidem,“ poznamenává Hayato.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Jak Hayato tvrdí dále, ti Češi, kteří se uprchlíků bojí, jsou lidé bez životních opor. „Kdo má životní oporu, ví, že při něm někdo stojí, nemusí se tolik bát,“ uvedl. 

Jako klíčovou však vidí otázku identity a kořenů. „Jenže aby je člověk postřehl a našel, nesmí žít v obležení neustálých zážitků, požitků a zábavy za peníze. To je pak jak hluchý a slepý,“ dodal Hayato s tím, že i přestože mají s Tomiem na pomoc bližním jiný pohled, stýkají se. „A modlím se za něj,“ uzavřel. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…