Oběsit Vladimira Putina. Je to vrah! napsal renomovaný kyjevský analytik

27.08.2014 0:00

Českými médii hojně citovaný ukrajinský bloger a armádní analytik Dmitrij Tymčuk opět přináší svůj pohled na události včerejšího dne v probíhajícím rusko-ukrajinském konfliktu. Rusům a zejména prezidentu Putinovi opět nic nedaruje.

 Oběsit Vladimira Putina. Je to vrah! napsal renomovaný kyjevský analytik
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

Anketa

Který evropský národ máte nejraději? (Hlasování od 14.4.2016)

52%
1%
2%
32%
1%
2%
0%
hlasovalo: 9724 lidí

„Rusko ztrácí poslední zábrany. Intrikování a lhaní Kremlu už překračuje opravdu všechny meze. Nevyhlášená válka proti Ukrajině je čím dál tím blíž. A to i přesto, že si toho naivní pozorovatelé ze zahraničí nejsou vědomi. Včera si jednotky ruské armády razily cestu do Donbasu do dvou směrů najednou. Ukrajinská armáda však ukázala svoji sílu a připravenost a ruské výsadkáře zajala. Rusko ministerstvo poté prohlásilo, že ruští vojáci se ocitli na ukrajinském území pouze 'náhodou'," komentuje Tymčuk současnou situaci. 

„A co je horší, ruské vrtulníky Mi-24 vyslaly na ukrajinskou pohraniční stráž neřízené rakety. Čtyři z našich pohraničníků byli zabiti a další tři zraněni. Cynismus Moskvy je skutečně ohromující. Na konci měsíce Rusové 'náhodně' zabíjeli Ukrajince na ukrajinském území, 'náhodou' dodávali zbraně do rukou teroristů a stejně tak náhodně sestřelili malajsijské letadlo MH17. Myslím, že by bylo logické, kdyby byl Putin při návštěvě jakékoliv civilizované země 'náhodně' zatčen, souzen a 'náhodou' oběšen," konstatuje Tymčuk. 

„Navíc se Rusové nechali slyšet, že hodlají na Ukrajinu vybavit další humanitární konvoj. Když ruský ministr zahraničí a hlavní propagandista Sergej Lavrov oznamoval, že Rusové poslali na Ukrajinu oficiální nótu o tomto záměru, tak jeho malé oči zářily jako oči ostříleného kleptomaniaka. Ti bastardi se už ani nebudou obtěžovat získat povolení. Prostě o tom ukrajinskou stranu jen informují a vše je tím podle nich vyřízeno. Těžko bychom však od nich mohli očekávat něco jiného," podivuje se ruskému jednání Tymčuk. 

Celý text v angličtině najdete ZDE.

„V ukrajinských médiích se dále objevily nepříjemné zprávy z aktuálního setkání představitelů Evropské unie, Ukrajiny, Běloruska a Ruska v Minsku. Putin prý ve svých projevech věnuje tématu Ukrajiny pouze asi 3 % času. Média se tomu diví, ale pro mě to žádné překvapení rozhodně není. Vídáváte snad často maniakálního vraha, aby se na veřejnosti chlubil svými činy? Putin si své zločiny vychutná až v soukromí, obklopen svými druhy Šojgunem, Kyseljovem, Žirinovským a dalším lidským odpadem," míní Tymčuk. 

Situace protiteroristických jednotek ATO operujících na jihovýchodě země zatím podle Tymčuka nedává důvod ke spuštění slavnostního ohňostroje. „Zároveň však není důvod k panice a pokřikování, že je vše ztraceno. Z jihu však skutečně přicházejí znepokojivé zprávy, ale nic konkrétního zatím nebylo oficiálně potvrzeno. Současně jednotky ATO provádějí operace podle plánu a přeskupují se v několika oblastech bojů. Doufejme, že brzy přijdou optimističtější zprávy," věří Tymčuk v obrat k lepšímu. 

„Na právě probíhajícím jednání v Minsku se nechal ukrajinský prezident Petro Porošenko slyšet, že by všechny strany konfliktu měly vyložit karty na stůl. Jak jednání nakonec skončí, v tuto chvíli nevíme. Je ale jasné, že Putin má v podstatě dvě možnosti. Zachovat status quo a mít rukávy krvavé až k loktům, či vše ještě vygradovat a mít ruce krvavé až po ramena. Doufejme, že ale chápe, že takové krvavé lázně pro nikoho ve světových dějinách nakonec neskončily bez potrestání," nebere si Tymčuk servítky při hodnocení role Putina. 

„Za pozitivní zprávu se dá určitě považovat včerejší zasedání kabinetu ministrů Ukrajiny. Na této schůzce bylo rozhodnuto, že bude okamžitě odkoupeno a na frontu odesláno veškeré vojenské vybavení vyrobené státním podnikem Ukroboronprom. Opravy vojenské techniky by na základě dohody ministrů měly být prováděny bez průtahů. Škoda, že se takto ministři nedohodli už před dvěma měsíci. Operace ATO by probíhaly mnohem lépe. Snad toto dobré rozhodnutí nebudou sabotovat vojenští úředníci," přeje si v závěru svého blogu Tymčuk. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…