"Oddělaný generál": Krvelačná zrůda, největší zločinec! I toto padlo v Čechách

09.01.2020 12:40

Odlišný, zato jednoznačně formulový pohled na působení zabitého íránského generála Sulejmáního přinesl web neviditelnypes.cz. “Byla to krvelačná zrůda, jejíž zabití je důležitější než likvidace Usámy bin Ládina,” uvádí se v článku.

"Oddělaný generál": Krvelačná zrůda, největší zločinec! I toto padlo v Čechách
Foto: repro youtube.com
Popisek: Zabitý íránský generál Sulejmání

Mnozí politici a média se předhánějí v odsuzování americké operace, jejímž výsledkem je likvidace mocného generála Sulejmáního, podle novinářky Gity Zbavitelové je dobře, že ho Trump nechal zabít a je pravda, že svět bez něho bude bezpečnější. Stojí to v komentáři publikovaném na serveru Neviditelný pes.

Jen v domovském Íránu měl prý Sulejmání na rukou krev tisíců lidí, když nechal opakovaně brutálně potlačit masivní demonstrace, rovněž měl být architektem íránské snahy ovládnout celý tamní region.

Anketa

Kdyby Milion chvilek uspořádal akci kousek od vašeho domu, co byste udělali?

hlasovalo: 30131 lidí

“Byl to právě Sulejmání, kdo přesvědčil iráckou vládu, aby proti (před pár měsíci, pozn. red.) demonstrantům brutálně zasáhla – a výsledkem je přes tisíc mrtvých. Podporoval a vyzbrojoval také hútijské povstalce v Jemenu a patrně stál i za jejich podzimním útokem na saúdská ropná zařízení,” konstatuje Zbavitelová.

Reálně byl prý tento generál druhým nejmocnějším mužem v Íránu, hned po duchovním vůdci Chameneím. Prezident tak výrazně slovo ve své zemi neměl.

“Se Sulejmáního smrtí se nesmírně ulevilo také Izraeli. Generál udržoval těsné vztahy s íránskou prodlouženou rukou, libanonským Hizballáhem, a jen jeho zásluhou toto šíitské hnutí získalo 130 000 raket, které dnes na Izrael míří. V jednom rozhovoru přiznal, že v roce 2006 osobně řídil z Libanonu celou 34denní takzvanou druhou libanonskou válku, která zabila na 190 Izraelců. Právě on nařídil, aby Hizballáh na izraelská města odpalovalo přes sto raket denně. Sulejmaní také financoval a zásoboval zbraněmi Palestinský islámský džihád a do jisté míry i Hamás v Pásmu Gazy. Stojí rovněž za loňskými pokusy o útok na Izrael ze Sýrie. Generál se netajil přáním židovský stát zničit a byl i hlavní hnací silou íránského jaderného programu,” píše dále na webu Neviditelného psa.

Celých šestnáct let prý útočil na Američany na Blízkém východě. “Podle Pentagonu vydal v letech 2003 – 2011 rozkaz k zabití nejméně 608 amerických vojáků – kromě dalších, které zabily jím řízené šíitské milice. Organizoval ostřelování přísně střežené diplomatické Zelené zóny v Bagdádu, osnoval útoky na vojáky a cvičil a zásoboval výrobce bomb a výbušných zařízení, které se staly postrachem amerických jednotek. Spojené státy ho zapsaly na seznam teroristů už v roce 2007,” připomíná.

V minulosti údajně sám přiznal, že řídí íránskou politiku v Iráku, Libanonu, Pásmu Gazy a Afghánistánu a má mít na svědomí na tři desítky teroristických útoků v Thajsku, Novém Dillí, Lagosu nebo Nairobi.

“Sulejmání byl krvelačná zrůda a největší zločinec současnosti, který se dlouhodobě dopouštěl zločinů proti lidskosti. Jak řekl americký generál David Petraeus, jeho zabití je důležitější než Usámy bin Ládina nebo Abú Bakra Bagdádího. Svět by měl být Trumpovi za likvidaci Sulejmáního vděčný,” dodává novinářka ČRo na Neviditelném psu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…