„Odměna za zradu ČR.“ Leyenová v Praze. Rakušan zveřejnil FOTO a lavina se utrhla

30.04.2024 21:51 | Monitoring

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová v rámci předvolební kampaně Evropské lidové strany navštívila dnes Prahu. Setkala se i s politiky vládní pětikoalice, jedním z nich byl i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), který se následně pochlubil společnou fotografií na sociální síti X. „Odměna za zradu. Jako poslušný pes, co políbil prsten,“ komentovali lidé v diskusi Rakušanovo setkání s předsedkyní Evropské komise.

„Odměna za zradu ČR.“ Leyenová v Praze. Rakušan zveřejnil FOTO a lavina se utrhla
Foto: X
Popisek: Ministr vnitra Vít Rakušan s předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou

Vicepremiér Rakušan oznámil, že s předsedkyní Evropské komise si stihl během pár hodin, jež strávila v Praze, promluvit mezi čtyřma očima. „S kým jiným se v předvečer výročí 20 let vstupu do EU setkat než s Ursulou von der Leyen? Děkuju za možnost promluvit si mezi čtyřma očima,“ napsal ke společnému snímku, na němž si s Leyenovou potřásá pravicí.

Naše dvě dekády v Evropské unii pak zhodnotil následujícími slovy: „20 let, to už je hodně i na ty nejzastydlejší puberťáky. Je dobře, že máme za sebou unijní léta dospívání, včetně různých období vzdoru. Teď jsme dospělí, rovní mezi rovnými. A k tomu patří i zdravé sebevědomí a zodpovědnost. Ani jedno nám nechybí,“ míní Rakušan.

V následné diskusi ho ale uživatelé internetu vůbec nešetřili a do Rakušana se zostra opřeli.

Setkání někteří lidé hodnotí jako odměnu za zradu spojenou s migračním paktem: „Rande jako odměna za migrační zradu ČR?“ namířil vůči ministrovi Antonín Vavruška.

„Jako poslušnej pejsek. Políbils prsten?“ rýpl si do ministra Rakušana další diskutér.

Připomínány jsou i některé kontroverze Ursuly von der Leyenové: „Budete požadovat vyšetření Pfizer kauzy této paní?“ vybídl ministra vnitra Libor Ščerba.

„Oba dva máte svoji kauzu spojenou s telefonem, to vás celkem spojuje,“ podotkl ironicky jeden z komentujících v narážce na Rakušanovu kauzu se šifrovanými telefony a Leyenové problém s SMSkami s šéfem Pfizeru.

Rétorika ale přiostřovala: „Svině k svini,“ komentoval Lubomír Čáslava snímek Rakušana s Leyenovou.

Podobně se neváhal vyjádřit i přispěvatel do diskuse Michal. „Svůj k svému, že? Ale ona je ještě o pár levelů větší svině... I když s tím paktem jsi zabodoval... Asi tě podrbe na pytlíku...“ poznamenal k Rakušanovu setkání s předsedkyní Evropské komise.

„Touto paní bych se nechlubil zrovna v okamžiku, kdy vás veřejnost kritizuje za nezodpovědný přístup k migraci,“ přistálo doporučení Vítu Rakušanovi pod příspěvkem.

Někteří Rakušana s Leyenovou označili za „loupežnické duo“. A českým politikům je vyčítáno, že „se fotí s těma největšíma zm*dama v Evropě“.

Leyenová se v rámci své návštěvy Prahy dnes sešla s některými politiky z vládní pětikoalice, zejména pak z TOP 09 a z KDU-ČSL. Setkala se i se zástupci firem z obranného průmyslu. S politiky jednala na neformálním obědě na pražské Kampě a za zájmu kolemjdoucích pak přešla přes Karlův most do výčepu U Rarášků. Odpoledne ji na Hradě přijal prezident Petr Pavel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Dcera gestapáka se přijela podívat na protektorát a mopslíkům předat rozkazy., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuse118milda53 , 01.05.2024 12:25:34

|  10 |  0

Další články z rubriky

Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášely. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

21:45 Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášely. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

V posledních letech důvěra v lékaře u části české populace značně utrpěla. Kvůli covidu se podle býv…