Omezme svobodu slova kvůli ruské propagandě. Stoupenec Ruska Petránek, četl publicista Řezanka. A vyjádřil se

02.03.2015 11:12

Básník a publicista Marek Řezanka na serveru disidenti.org zkoumá, jak je na tom současná demokracie a zda jsou opravdu funkční pravé demokratické hodnoty, za které jsme bojovali. Obává se, že současná společnost je na tom pod vlivem neobjektivní propagandy špatně, jelikož mainstreamová média se snaží o vyvolání pocitu sdílení viny za rozhodnutí, která mohou mít fatální následky. Dle jeho slov, média staví vybičované emoce nad racionální úsudek a dogma nad fakta.

 Omezme svobodu slova kvůli ruské propagandě. Stoupenec Ruska Petránek, četl publicista Řezanka. A vyjádřil se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí v Praze se sešli odpůrci sankcí proti Rusku a zastánci Vladimira Putina

Marek Řezanka říká, že plně doufal v opravdové naplnění vzniklého demokratického portálu Svobodné fórum. Čekal, že alespoň tento portál se postaví stále sílícímu tlaku mainstreamových médií, který označuje veškerou kritiku Západu ve vztahu Ruska ke krizi na Ukrajině za kremelskou propagandu. Tento proud dle jeho slov stále více unáší zbytky demokracie, které jsou v naší společnosti.

Dle tohoto básníka a publicisty dochází k subjektivnímu nadřazování západních hodnot nad jakékoliv jiné hodnoty, speciálně ty východní. Popisuje například, jak se v článku od Luboše Dobrovského snaží autor již předem čtenáře seznámit s tím, že Rusko je lhář a cynik, stejně tak jako Věra Tydlitátová ve svém článku označuje západní hodnoty jako „ušlechtilé“ a ty správné, na rozdíl od východních „barbarských“ hodnot. Autorka rovněž označuje kremelskou propagandu za propagandu „putinovskou“, která se snaží v zemi nastartovat nacionalismus. Marek Řezanka se však zamýšlí nad tím, proč autorka nevysvětlila, v čem je tedy politika fiskálního paktu v Evropské unii svobodná a tolerantní, jakožto západní a demokratická hodnota.

Marek Řezanka se na serveru disidenti.org podivuje nad tím, jak se do motta Svobodného fóra mohl dostat citát T. G. Masaryka: „Tož demokracii bychom už měli, teď ještě ty demokraty.“ Dle jeho slov již není nic nemožné.

Celý text zde

Publicista odkazuje také na ParlamentníListy.cz, kde nedávno vyšel článek s odpovědí A. Tolčinského k tématu amerického radaru v České republice. Tehdejší vládní zmocněnec pro americký radar v ČR Klvaňa psal o „bojácných“ médiích v Česku, která prý dávají prostor ruské propagandě, a tím tak odchylují celou zemi od Západu. K tomu se vyjádřil A. Tolčinský s tím, že by se měla omezit svoboda slova v zájmu ochrany před ruskou propagandou. „Ruská média také vysílají do Česka a Moskva tu má své stoupence. Viz nedávné vstoupení Jana Petránka o oprávnění anexe Krymu, nebo Jiřího Vyvadila, který své neznalosti nahrazoval vulgárním chováním k moderátorce ČT,“ řekl A. Tolčinský.

Dle Marka Řezanky jsou tato vyjádření v rozporu s demokratickými hodnotami. Bohužel prý podle takovýchto lidí jsou všechny tyto akce v zájmu zachování demokracie a udržení západního fanatického kurzu, prezentovaného například americkým senátorem J. McCainem.

Publicista Řezanka ještě doufá v možné objevení nějaké osobnosti, která by v současné společnosti obnovila a zavedla opravdovou demokracii a svobodu, dle jeho slov je však takováto událost zatím v nedohlednu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…