On to nebyl vtip: Drsné české video, které vyzývá k založení domobrany proti uprchlíkům, žije svým životem. Podívejte se

03.06.2015 11:43

Videem, ve kterém varuje před nebezpečím hrozícím ze strany uprchlíků a vyzývá české muže k utužování fyzické kondice ostravský alternativní terapeut a trenér fitness Michael Moder, nekončí. Jak informuje na sociální síti Facebook, dalším krokem obrany proti přistěhovalcům by mělo být vytvoření domobrany a nácvik sebeobrany. Zájemci z tuzemska i zahraničí se prý už hlásí ve velkém.

 On to nebyl vtip: Drsné české video, které vyzývá k založení domobrany proti uprchlíkům, žije svým životem. Podívejte se
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Jak včera informovaly ParlamentníListy.cz, ostravský alternativní terapeut, cvičitel fitness a výživový poradce Michael Moder natočil video, ve kterém poukazuje na nebezpečí, které nám dle něj hrozí ze strany nejenom afrických uprchlíků, kteří se přes Středozemní moře snaží dostat do Evropy.

Hrozbou pro našince jsou dle něj zejména muži v aktivním věku, kteří by se mohli uchýlit ke znásilňování žen či páchání trestných činů. A protože se na naši policii ani armádu údajně nemůžeme spolehnout v tom, že by nás ochránila, měli by se čeští muži připravovat, že se o ochranu svých bližních budou muset postarat sami. Moder proto vyzývá k tělesnému i duševnímu tréninku, k čemuž nabízí i své služby trenéra fitness.

Video vyvolalo na sociálních sítích značnou odezvu. Do dnešního dne ho shlédlo více než dvě stě tisíc lidí a reakce na něj jsou veskrze kladné. Tuto skutečnost reflektuje i sám autor videa, který již navíc oznámil, že ve svých aktivitách týkajících se uprchlíků bude pokračovat.

Na Facebooku založil komunitu Domoobrana, kde by se v ideálním případě měli scházet stejně smýšlející jedinci a domlouvat se na spolupráci pro případnou ochranu majetku či lidí. „Účelem je si navzájem pomáhat a chránit se před případným nebezpečím. Jako kdysi rytíři,“ říká Moder.

Na stejném místě se v brzké době budou moci zájemci hlásit na výcvikové kempy, kde by je tuzemští i zahraniční instruktoři měli školit v sebeobraně. „O výcvik sebeobrany projevilo zájem mnoho žen a ještě více lidí mi nabídlo pomocnou ruku ke všemu, co bude potřeba. Jsem nesmírně potěšen, kolik lidí je odhodláno bránit Českou republiku. Pomoc a zájem projevilo i mnoho lidí ze Slovenska, Polska a Ruska,“ uvádí Moder, kterého dle vlastních slov příjemně překvapil zájem českých mužů.

„Máme zde další dobrou zprávu, ne všichni kluci jen čučí do mobilu a chatují na FB, máme tady opravdové mladé vlastence s vlastním názorem. Nejsou všichni jen bezprizorní ovce, je zde mnoho odvážných mužů, kteří chtějí být užiteční,“ je potěšen Moder.

Zbytečná radikalizace a vyvolávání strachu

Bezpečnostní experti oslovení ParlamentnímiListy.cz takové nadšení nesdílí. „V našem mediálním prostoru není potřeba komentovat každou blbost. Mediální prostor dává možnost se vyjadřovat kdekomu a jakkoliv. Ale máme i právo se k hloupostem či záměrnému vzbuzování vášní nevyjadřovat,“ říká bývalý náčelník Vojenské zpravodajské služby ČR Andor Šándor.

Evropa je dle něj pod určitou vlnou migrace už řadu let. A že by evropská migrační politika byla založena na solidaritě s vědomím, že migranti několikanásobně zvyšují počet znásilnění žen a podobně, dle něj nelze považovat za pádný argument. „Nedomnívám se, že by se měly ženy primárně obávat toho, že budou někým odjinud znásilněny,“ uvedl Šándor. 

„V soužití různých etnik u nás by měla v první řadě platit skutečnost, že právo a zákony jsou tu pro všechny stejné a že je musejí dodržovat všichni stejně. A neplést do toho náboženství nebo etnický původ. Výkřiky tohoto typu mi přijdou škodlivé. Zbytečně to v občanech vyvolává strach ze všeho, co je cizí,“ sdělil.

Politolog a odborník na extremismus Miroslav Mareš si nemyslí, že by podobná videa měla nějaký masový dopad. „Podobná videa si vyhledávají lidé už přesvědčení. Je otázkou, kolik lidí se k takovému videu dostane a pustí si ho,“ konstatoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…