,,Oslava" Vítězného února: Němcová a Kalousek velkými slovy udeřili na Babiše

26.02.2015 8:46

Opozice zastoupená Miroslavou Němcovou (ODS) a Miroslavem Kalouskem (TOP 09) využila včerejší vzpomínkové akce na Staroměstském náměstí k únorovému převratu roku 1948 a varovala desítky přihlížejících občanů před plíživým nástupem nesvobody. Tu má prý reprezentovat šéf hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš. Informuje o tom server Novinky.cz.

,,Oslava" Vítězného února: Němcová a Kalousek velkými slovy udeřili na Babiše
Foto: ODS
Popisek: Miroslava Němcová při

„Pozvolna ztrácíme svobodu mluvit o věcech, které kolem nás jsou, právě proto, že zde už řada médií, vlivných médií, není svobodných. Že je vlastní jeden člověk, který je současně členem vlády, významným představitelem politiky,“ prohlásila Němcová o šéfovi hnutí ANO, který je zároveň majitelem mediálního domu Mafra.

Němcová také popíchla prezidenta Miloše Zemana. Zavzpomínala, jak před 67 lety tehdejší předseda vlády Klement Gottwald pronesl právě na Staroměstském náměstí známou větu, že se "právě vrátil z Hradu.“ „Když si představím, co by řekl dnes někdo, kdo by se vrátil z dnešního Hradu, před tím, než by asi povinně musel dýchnout do kontroloru alkoholu, tak by to asi nebylo o moc lepší,“ prohlásila Němcová.

Kalousek pak řekl, že  25. únor nebyl událostí, která se stala ze dne na den, ale šlo o několikaletý proces, kdy se společnost den ode dne měnila. „A mohla se měnit proto, že to její občané dovolili, že stále jásali, že jsou to ty nové pořádky, že bude líp a že míříme vstříc těm lepším zítřkům, aniž by si uvědomovali, že míříme vstříc totálnímu okleštění svobody,“ dodal na mítinku, který pořádala iniciativa Bezkomunistů.cz Kalousek.




 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…