„Otravuješ Česko!“ Klaus st. dostal přes ústa za slova o Milionu chvilek

13.11.2019 8:14

Jakou cestu jsme od sametové revoluce ušli? 30 let po pádu komunismu jsou na Západě podle Václava Klause staršího na vzestupu snahy rozbít celou civilizaci, zničit rodinu a vládnou ideologie útočící na podstatu člověka. Bývalý prezident to řekl na představení své nové knihy v pražském Obecním domě. Na jeho slova zareagoval senátor Marek Hilšer a aktivista Robin Suchánek.

„Otravuješ Česko!“ Klaus st. dostal přes ústa za slova o Milionu chvilek
Foto: Radim Panenka
Popisek: Představení knihy Václava Klause k 30. výročí Listopadu 89

Exprezident Klaus před plným Grégrovým sálem Obecního domu představoval svou knihu „30 let cesty ke svobodě. Ale i zpět“. Publikace vychází v těchto dnech k výročí listopadu 89. O akci jsme psali ZDE.

Anketa

Má předseda ÚS Pavel Rychetský vaši důvěru?

7%
93%
hlasovalo: 28047 lidí

Komunismus podle Klausových slov už nepředstavuje hrozbu, protože dávno zdiskreditován byl. „Úkolem je udržet parlamentní demokracii před Milionem chvilek a dalšími představiteli podobných zhoubných myšlenek. To je základní úkol dnešní doby. Druhým úkolem je udržet náš národní stát. Všechno další se od toho odvíjí,“ uvedl mimo jiné Václav Klaus.

„Arogantní elitář Klaus, který významnou měrou přispěl k diskreditaci demokracie u nás, má ještě tu drzost stavět se do role ochránce demokracie. Nikdy neměl nikoho rád kromě sebe sama a po třiceti letech otravuje společnost nahnědlým negativismem. Nacionalismus, fašismus a zakomplexovaní diktátoři Evropě v dějinách způsobili mnoho zlého. Dobrou budoucnost nám nepřinese arogance a kult síly, ale vzájemný respekt, lidskost a pozitivní vize,“ poznamenal ke Klausovým slovům senátor Marek Hilšer.

„Sebestředný egoista promluvil! Zásadní úkol naší doby je ubránit parlamentní demokracii před Václavem Klausem a podobnými zhoubnými jevy,“ podotkl také aktivista Robin Suchánek, jenž se na akcích Milionu chvilek podílí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…