„Ožralej jak doga, sotva trefil do dveří. A ty věci, co vyřvával…“ Šéf Poslanecké sněmovny Vondráček, jak ho nemůžete znát. A to je teprve začátek, pane předsedo

22.03.2019 12:10

Poté, co se v médiích zničehonic objevily staré snímky bujarého veselí na pultu Poslanecké sněmovny, získaly ParlamentníListy.cz od podobných zdrojů, které záznam doručily Seznamu, další velmi citlivé informace na předsedu Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka (ANO). Týkají se především alkoholových dýchánků.

„Ožralej jak doga, sotva trefil do dveří. A ty věci, co vyřvával…“ Šéf Poslanecké sněmovny Vondráček, jak ho nemůžete znát. A to je teprve začátek, pane předsedo
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček

Anketa

Dostane se TOP 09 do příští Poslanecké sněmovny? Ať už sama, či v rámci předvolebního spojenectví?

5%
95%
hlasovalo: 11338 lidí

„Takže, abyste měli představu o tom, jak to funguje v kuloárech Poslanecké sněmovny, tak vám mohu přiblížit určité pitky, které se odehrávaly ve sněmovních barech. Za hodně nízké ceny se tam hlavně při večerních hlasováních scházeli v podstatě všichni. Ze všech politických stran, zástupce ANO nevyjímaje. Náhle se zde ze všech stávali kamarádi nad sklenkou vína, piva, případně něčeho tvrdšího. Zažil jsem tam opilecké scény, kdy dotyčná zástupkyně nejmenované partaje spadla pod stůl, někteří z hnutí ANO se tam častovali opravdu vulgárními výrazy a všichni se tomu nahlas smáli,“ řekl náš zdroj, který si vzhledem k citlivosti dodaných informací nepřál být jmenován.

„Mezi mužským osazenstvem byly oblíbeny především sněmovní asistentky a bylo jedno, pro koho pracovaly. Chlapi se předháněli v tom, kdo na ně udělá větší dojem. Někteří opilí poslanci často ani nevěděli, jak mají hlasovat. A tak se jednou stalo, že prohlasovali něco, co ani nechtěli.  Podobné výlevy se týkaly samozřejmě i pana Radka Vondráčka, jehož si vybavuji zpitého rovněž v zahraničí během oficiálních cest, kdy vykřikoval nehorázné věci a nebyl schopen se trefit do dveří, “ doplnil náš zdroj.

Zde musíme uvést, že známe vcelku přesné citace slov, která Vondráček používal během oficiálních cest. Tato slova v těchto chvílích ověřujeme u dalších členů Poslanecké sněmovny.

Nechme ještě jednou promluvit náš zdroj, který se účastnil shora popsaných pitek v Parlamentu ČR. „Kdyby občané viděli, jak se někteří poslanci chovají v restauraci č. 5 (zvané U Hanky), bylo by stydno i těm, kteří absolvovali protialkoholickou léčebnu. Byla to fakticky ostuda tam ty lidi vidět,“ přiblížil.

Anketa

Pomůže ODS vyloučení Václava Klause ml.?

6%
94%
hlasovalo: 10512 lidí

Nyní se vraťme do roku 2017, kdy zástupci ANO Vondráček a Janulík tančili v prostorách Poslanecké sněmovny. „Jestliže jsem se dotkl něčích citů, jestli to opravdu bere jako znesvěcení, jestli to bere nikoli jako trošku uvolnění, jako zlidštění toho prostoru, tak mě to mrzí a moc se za to omlouvám,“ řekl Frekvenci 1 Vondráček.

Poslankyni ODS a bývalé předsedkyni dolní komory Miroslavě Němcové, která ho vyzvala podobně jako šéf TOP 09 Jiří Pospíšil k rezignaci, je připraven omluvit se osobně. K výzvám k odstoupení ale Vondráček uvedl, že jedna věc je zbožné přání nebo politický boj, druhá věc je realita.

A proto nyní přejděme k dalším informacím, které blízký spolupracovník předsedy Poslanecké sněmovny ví a zažil.

„Mám pro vás ještě zajímavější příběh z Poslanecké sněmovny. V hlavních rolích jsou tentokrát rovnou dvě ženy a pracovnice Poslanecké sněmovny v jednom. Jejich zaměstnavatel je sám předseda Vondráček. Tady dochází k bezostyšnému zneužívání parlamentních výhod a vydržování těchto osob na státní útraty," sdělil náš další zdroj s poukázáním nejen na tuto skutečnost, ale také na zahraniční cesty zmíněných žen. Ty v tuto chvíli ověřujeme. „Organizační schopnosti jedné z nich jsou nulové. Její jedinou kvalifikaci je drahá sekretářka předsedy PSP, která před zodpovědností utíká často z kanceláře, kde věčně není a raději chodí na vínečko," doplňuje náš sněmovní zdroj. Identitu všech zúčastněných také známe.

Klíčové pro poznání osoby Radka Vondráčka budou několikrát zmíněné zahraniční cesty a chování našich zástupců během odpoledních a nočních „jednání“. Vzhledem k tomu, že se pro ParlamentníListy.cz rozhodl promluvit vysoký činitel s přesným popisem „věcí, které nás zajímají“, přineseme samostatný článek o těchto alkoholových seancích v příštích dnech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…