„Padni komu padni.“ Šlechtová se vyjádřila jasně: Sněmovna nemá důvod poslance nevydat

11.08.2017 19:45

Hostem Interview ČT24 byla dnes ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Vyjádřila se nejen k aktuální kauze kolem šéfa hnutí ANO Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka, o jejichž vydání k trestnímu stíhání požádala policie, ale také ke své kauze setkání s motocyklistou Valentinem Rossim na MotoGP v Brně.

„Padni komu padni.“ Šlechtová se vyjádřila jasně: Sněmovna nemá důvod poslance nevydat
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Ministryně obrany Karla Šlechtová

Nejprve se Šlechtová vyjádřila k žádosti o vydání obou poslanců – Babiše i Faltýnka. „Nemám poslanecký mandát. Nicméně můj názor je takový, že Poslanecká sněmovna by neměla mít důvod poslance nevydat. Bude o tom jednat mandátový a imunitní výbor, který vydá doporučení Poslanecké sněmovně,“ shrnula situaci.

Projekt Čapího hnízda, jehož se žádost policie týká, podle ní prošel v minulosti řadou kontrol. „V tuto chvíli to, co prošlo kontrolou a auditem, tak je v pořádku. Dotace byla udělena, projekt je ve fázi udržitelnosti,“ zmínila Šlechtová a poznamenala, že je otázkou, jak fungovaly kontrolní mechanismy. Zda bude muset Česko vracet 50 milionů korun, je podle Šlechtové rizikem. „Musíme však vyčkat,“ poznamenala. 

„Načasování před volbami mi přijde zvláštní. Ale zastávám názor ‚padni komu padni‘,“ sdělila následně Šlechtová, jejíž úřad má evropské dotace v gesci a s trestními oznámeními kvůli unijním financím se podle svých slov potýká často.

Šlechtová, jež bude kandidovat jako lídryně hnutí ANO v Plzeňském kraji, následně uvedla, že by ráda zůstala nestraníkem. „Ctím rodinné hodnoty. A já jsem dala slib svému rodinnému příbuznému, že nikdy nevstoupím do žádné politické strany,“ zmínila s tím, že babišovci ji však ke vstupu do strany přemlouvají.

Závěrem se pak vyjádřila i k nešťastné situaci, k níž došlo na závodech MotoGP v Brně. Video s ministryní, na kterém ji odstrkuje závodník Valentino Rossi, jemuž chtěla ministryně popřát před startem, obletělo i zahraniční média. „Vlna negace a kritiky, která ke mně je, je neoprávněná. Mrzí mě, jak lidé reagují. Obcházela jsem mnoho jezdců, neboť jsem se domnívala, že je slušné, aby je ministr obešel a popřál jim hodně štěstí,“ sdělila Šlechtová s tím, že celá věc je nedorozuměním, když na místě nebylo slyšet kvůli hluku, co jí kdo říká. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…