„Pakárna!“ Byl někdy ve škole? Babiš to schytal za svůj plán pro děti. Posuďte sami

03.04.2020 6:40

Premiér Andrej Babiš (ANO) očekává, že školy po znovuotevření zajistí metrový odstup žáků. „Byl pan premiér někdy ve škole?“ podivuje se předseda Asociace ředitelů základních škol Michal Černý, podle kterého je to neproveditelné. Reálnější se mu jeví opatření, aby školy zůstaly zavřené a pokračovalo se ve výuce on-line, informuje iROZHLAS.cz.

„Pakárna!“ Byl někdy ve škole? Babiš to schytal za svůj plán pro děti. Posuďte sami
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Andrej Babiš

Předseda vlády oznámil, že by se školy měly začít otevírat postupně, nejprve školky a první stupeň základních škol. Bude ale nutné přijmout ochranná opatření v podobě zajištění alespoň metrových rozestupů mezi žáky ze strany škol.

Anketa

Podporujete Jana Hamáčka? (Hlasování od 2.4.2020)

37%
63%
hlasovalo: 17969 lidí

Podle Černého se však taková opatření budou jen těžko uvádět do praxe. „Nevím, jestli pan premiér byl někdy ve škole v posledních letech. Já si to vůbec neumím představit,“ uvedl Černý. „Jestli mají děti ve škole sedět v metrových rozestupech a de facto si nehrát, nehýbat se a tak dále, tak ať se tedy radši učí doma on-line, jak se to teď školy postupně učí,“ řekl s tím, že na on-line výuku si školy pomalu zvykly a jeví se mu to v této situaci lepší.

Nevhodné je podle něj i opatření v podobě rozfázování začátků vyučovacích hodin, které Babiš zmínil. Rozfázování hodin by znamenalo, že by se vypnulo zvonění a vyučování by začínalo různě, aby se děti nepotkávaly. „Na druhém stupni, kde se střídají učitelé, si to neumím představit,“ uvedl Černý a podotkl, že z pohledu organizace školy by to byla „šílená pakárna“.

Ministerstvo školství uvedlo, že bude konzultovat jednotlivé návrhy i jejich proveditelnost na školách, ale až poté, co opatření upřesní Ministerstvo zdravotnictví. Školy jsou kvůli šíření koronaviru zavřené od 11. března do odvolání. Konkrétní plán návratu dětí do školních lavic by podle premiéra měla vláda představit po Velikonocích. Babiš věří, že se studenti všech typů škol vrátí ke standardní výuce před letními prázdninami. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…