„Píše podle notiček z Kremlu!“ Drsná diskuse na profilu Pavla Novotného pokračuje. Jde o novináře, který o Řeporyjci prý psal špatně...

21.01.2020 19:45

Na žurnalistu, který podle některých píše o Pavlovi Novotném zřejmě špatně, se na facebookovém profilu řeporyjského starosty snesla další kritika. Tentokrát je ve hře „ruská stopa“.

„Píše podle notiček z Kremlu!“ Drsná diskuse na profilu Pavla Novotného pokračuje. Jde o novináře, který o Řeporyjci prý psal špatně...
Foto: Tomas Stacha
Popisek: Pavel Novotný, starosta Řeporyjí

Před nedávnem naše redakce informovala o „plamenné diskusi“, která se počátkem nového roku rozhořela na facebookovém profilu starosty Řeporyjí Pavla Novotného.

Anketa

Byl Jaroslav Kubera dobrý politik?

70%
30%
hlasovalo: 9114 lidí

Ten je v poslední době poněkud kontroverzní. Média upoutal jeho „konflikt“ s Ruskem, komunisty, snaha postavit v městské části, kterou spravuje, pomník osvoboditelům Prahy, mimo jiné i těm patřícím do tzv. Ruské osvobozenecké armády (ROA), která dříve pod vedením generála Vlasova kolaborovala s nacistickým Německem.

Novotný rád provokuje a jeho strategie upoutávání pozornosti směrem do tisku funguje. Ostatně i tím se chlubil na posledním kongresu ODS, na kterém byl navržen na místopředsedu.

Novotného akce přivábily komentátora Petra Holce, který si řeporyjského svéráze „vzal do parády“. Bohužel pro něj se to, jak o řeporyjském starostovi píše, nelíbilo některým návštěvníkům Novotného facebookového profilu.

Bulvární žurnalista David Zápal, známý pro své články o Ivetě Bartošové, dokonce uvedl, že Holec píše pro Info.cz, které se přidalo na „stranu zla“. Jak jsme se přesvědčili, diskusní vlákno stále žije. Přibyla v něm údajná ruská stopa a notičky z Kremlu.

„Holec je něco jako Eriček Bestů. Svého času býval celkem normální a pár let zpátky začal fidlat ruský notičky,“ napsal například uživatel Facebooku jménem Miroslav Zapletal. „Pan Holec publikuje z ruských notiček, které mu dali. Nic víc a ani míň nesmí,“ napsal na Facebooku uživatel Matěj Zachoval. Novináře Holce se ovšem zastala Lenka Jadrná. „Jo a proto píše kritické články na Zemana, to dá rozum!“ napsala.

Čeho se Holec dopustil? V komentáři, který vyšel na webových stránkách Českého rozhlasu, si například „dovolil“ přirovnat Pavla Novotného ke z ODS vyloučenému Václavu Klausovi mladšímu. Novotného chování a vystupování není podle Holce „nic jiného než permanentní osobní reklama“ s tím, že „Novotný stále víc připomíná někdejší volební kometu ODS Václava Klause mladšího“. „I on měl čuch na témata, která rozdělují body, a přinášejí proto osobní politické body,“ napsal Holec v článku s titulkem „Roste v ODS nový Václav Klaus mladší“.

V komentáři pro portál Blesk.cz zase Holec označil Novotného za „exhibicionistu“, který v ruské státní televizi předvedl „klystýr“, na který tam prý hned tak nezapomenou. Dostane od Novotného klystýr i sama ODS, ptá se Holec čtenářů Blesku už v titulku článku.

„Holec je neobratný stavěč slaměných panáků, se kterými pak bojuje,“ uvedl diskutující Tomáš Steiner. Na to konto se komentátora Holce zastal redaktor veřejnoprávního Českého rozhlasu Radko Kubičko, který Steinera označil za „prvotřídního kádrováka na úrovni Vasila Biľaka“. Steinera v reakci zajímalo, zda každý, kdo si dovolá kritizovat Holce, je kádrovák s tím, že nehodnotil jeho minulost či původ, ale jen jeho komentáře.

„Když Radko Kubičko soptí o kádrováctví, je to podobný, jako když ten Klausovic spratek a podobní žvaní o současné totalitě a cenzůře,“ napsal Steiner v reakci. „Když Steiner blouzní hloupě a vulgárně o ‚Klausovic spratku‘, mluví spíše o sobě než o ‚Klausovic spratkovi‘. Nehledě na to, že se vyjadřuje jako hlupák a dlaždič,“ reagoval na něj Kubičko.

Uživatelka Facebooku Lenka Jadrná se nadále Holce zastávala. „Na čí politickou objednávku píše? Vždyť Holec píše velmi kritické články o všech včetně Zemana a Ovčáčka,“ napsala v diskusi. „To, že někdo píše špatně o Zemanovi, neznamená, že nepíše na politickou objednávku,“ reagoval Filip Mezera.

„Na čí politickou objednávku? Holec kritizuje všechny od Zemana přes ANO, Piráty až po ODS,“ nenechala se odbýt Jadrná. Filip Mezera nicméně pokračoval ve své myšlenkové konstrukci. „Jde o to, kdy, jak, co a proti komu píše. Pokud vím, tak ho platí Křetínský, který nemá jednu stranu jako Babiš, ale tu podporuje jednu a hejtuje jinou. No pak naopak. Záleží, jak mu jdou na ruku,“ napsal.

Diskusi notně oživil facebookový uživatel Milan Reidl, který do diskusního vlákna nahrál obrázek Pavla Novotného tančícícího ve spodním prádle v reklamním spotu televize Mall TV. „S holou řití do nebes přivede vás ODS,“ oznamuje titulek u snímku žertovně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jok

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…