„Pobodaný“ muslim: Občan sepsal výzvu Dienstbierovým lidem

11.05.2016 12:41

Otevřenou výzvu iniciativě HateFree Culture, která spadá do působnosti ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera, se rozhodl napsat politik ze Strany svobodných občanů Viktor Lošťák. Impulsem zřejmě byl fakt, že v posledních 24 hodinách byl jako smyšlený odhalen další v řadě údajných politicky motivovaných útoků, k nimž mělo v této zemi v posledních měsících dojít.

„Pobodaný“ muslim: Občan sepsal výzvu Dienstbierovým lidem
Foto: thinkstock.com
Popisek: Kriminalita, ilustrační foto

Anketa

Rozpadne se do roku 2020 Evropská unie?

94%
6%
hlasovalo: 11438 lidí

„Stejně jako ty předchozí, i tento incident byl demaskován jako ničím nepodložený a se vší pravděpodobností od začátku předstíraný,“ píše Lošťák.

Poukázal na vlastní deklaraci HateFree Culture, která mimo jiné uvádí: „Vyvracíme fámy a nenávistné předsudky vůči různým skupinám obyvatel.“

„Toto je vaše vlastní deklarace, váš vlastní popis činnosti iniciativy HateFree. Vyzýváme vás, naplňte ho,“ píše Lošťák.

Upozorňuje na to, že smyšlené útoky rozdmýchávají ve společnosti napětí. „Umělé, vylhané incidenty, jichž jejich údajné oběti použijí k očernění politických oponentů, jsou sobeckou a nebezpečnou hrou. Ti, kdo takové praxe používají, jsou tím opravdovým zdrojem nenávisti ve společnosti. Vyzýváme vás, buďte skutečně těmi, za které se prohlašujete,“ vyzývá iniciativu HateFree Culture Lošťák.

Není bez zajímavosti, že Eva Zahradníčková, partnerka údajně pobodaného muslima, na sociální síti napsala, že byla na výslechu bezprostředně po útoku na Issaka. „Už tenkrát mi dost jasně naznačili, že vyšetřování uzavřou s tímto výsledkem. Bylo to ještě před soudním znalcem atd. Náhoda? Nemyslím si...,“ uvedla.

Celé znění otevřené výzvy Viktora Lošťáka:

Smyšlené útoky stupňují napětí ve společnosti. Postavte se proti skutečnému rozdmychávání nenávisti

Otevřená výzva iniciativě HateFree

Vážení,

v posledních 24 hodinách byl jako smyšlený odhalen další v řadě údajných politicky motivovaných útoků, k nimž mělo v této zemi v posledních měsících dojít. Stejně jako ty předchozí, i tento incident byl demaskován jako ničím nepodložený a se vší pravděpodobností od začátku předstíraný.

Vyvracíme fámy a nenávistné předsudky vůči různým skupinám obyvatel. Toto je vaše vlastní deklarace, váš vlastní popis činnosti iniciativy HateFree. Vyzýváme vás, naplňte ho.

Smyšlené útoky rozdmychávají ve společnosti napětí. Umělé, vylhané incidenty, jichž jejich údajné oběti použijí k očernění politických oponentů, jsou sobeckou a nebezpečnou hrou. Ti, kdo takové praxe používají, jsou tím opravdovým zdrojem nenávisti ve společnosti. Vyzýváme vás, buďte skutečně těmi, za které se prohlašujete.

Odsuďte bez prodlení, veřejně a hlasitě všechny pokusy o předstírání politicky motivovaných útoků. Odsuďte zaslepenost, s níž jejich autoři podněcují nenávist ve společnosti, odsuďte nezodpovědnost, s jakou přispívají k růstu napětí.

Politické ambice nesmí být nadřazeny odpovědnosti. Inscenované násilí nesmí být součástí politického boje. Otevírá dveře násilí skutečnému. Je i vaší povinností se tomu postavit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…