„Podvod, lumpárna, neomarxisti.“ Ryli do Klause ml. za průzkum. Vrátilo se jim to

12.12.2019 14:15

Václav Klaus ml. reaguje na kritiku Deníku N, který ho pokáral za zveřejnění neověřeného průzkumu volebních preferencí ve Strakonicích. Průzkum přisuzuje hnutí Trikolóra 16 % a Klaus ml. ho prý objevil na Facebooku. „Rozhodující jsou reálné výsledky, ne hrátky v agenturách,“ reagoval na kritiku lídr Trikolóry.

„Podvod, lumpárna, neomarxisti.“ Ryli do Klause ml. za průzkum. Vrátilo se jim to
Foto: Repro idnes TV
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková na tiskové konferenci hnutí Trikolóra

Ve Strakonicích se v prosinci opakují loňské komunální volby a nově se do nich přihlásilo také hnutí Trikolóra. Podle průzkumu by mohlo nové hnutí získat 16 % hlasů. Suverénním lídrem průzkumů je strana Strakonická veřejnost, která by se dostala téměř na 43 procent. Seskupení ODS, TOP 09 a KDU by dostalo přes 12 % a hnutí ANO překvapivě pouze necelých šest procent.

Anketa

Jak reagovat na střelbu v nemocnici v Ostravě?

hlasovalo: 15423 lidí

Poslanec Václav Klaus v týdnu průzkum sdílel na svém Facebooku a radoval se z jeho výsledků. „Volby ve Strakonicích již tuto sobotu. Naši kandidáti, bez jakýchkoli politických zkušeností, tam odvádějí velkou práci. V pátek jsem byl ve Strakonicích se podívat a důvěra lidí k našim kandidátům byla na ulicích cítit. Teď to potvrdil i průzkum,“ napsal Klaus ml. a dodal, že průzkumům se ale nedá moc věřit.

Deník N ho za tento příspěvek zkritizoval. „Průzkum nesplňuje základní požadavky a není ani jasné, kdo je jeho autorem. Klaus průzkum, který straně přisoudil šestnáct procent, podle svých slov našel na Facebooku,“ informuje Deník N a průzkum označuje za nedůvěryhodný.

Klaus ml. si to ale nenechal líbit a příznivcům Trikolóry předal nový „metodický pokyn“, podle kterého mají sdílet jen průzkumy, které mají dobré výsledky, a nevěřit výzkumům s horšími výsledky. „Zaprvé, pokud jsou výsledky výborné – všude to sdílet a radovat se. Pokud jsou výsledky horší – je to podvod, lumpárna, neomarxisti a tak podobně,“ napsal sarkasticky šéf Trikolóry.

„V obou případech na to moc nehledět a pracovat se stejným úsilím dále. Rozhodující jsou reálné výsledky, ne hrátky v agenturách,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…